Българска стюардеса скочи от самолет в Уганда и загина

Инцидентът станал на летище ”Ентебе” в Уганда

 

Българска стюардеса загина на международното летище в Уганда, съобщи БНТ. Националната телевизия се позовава на съобщение в Туитър, където била публикувана и снимка от инцидента.

В съобщението в социалната мрежа обаче не се посочва националността на стюардесaта. Съобщава се, че член на екипажа е отворил вратата на аварийния изход и е скочил от самолет Боинг 777 на авиокомпания “Емирейтс”, който се готвел за излитане от летище “Ентебе”, недалеч от едноименния град и на около 45 км от столицата Кампала.

Инцидентът станал в сряда, преди самолетът да приеме пасажерите за полета за Дубай. Стюардесата била прехвърлена по спешност в болницата “Кисуби”, където починала от тежките наранявания след падането.

На фейсбук страницата на Capital FM Uganda обаче се казва, че стюардесата е с българска националност и име Елена. “24 часа” уточнява, че става дума за Елена Йончева от Русе, на 47 години.

Угандийци се питат във фейсбук защо страната им става “домакин” на трагичния край на чужденци. Явно има и други такива случаи, защото въпросът е има ли някакъв план зад тези инциденти и кой трябва да бъде обвинен за това?

От Министерството на външните работи съобщиха, че на 14 март в генералното консулство на България в Дубай е постъпила информация за починала българска гражданка с инициали Е.Й., която е работила за авиокомпанията „Емирейтс”. Консулството ни е реагирало своевременно и е уведомило близките на починалата. Генералният консул Иван Йорданов е в постоянна връзка с тях. До този момент не е получавано официално известие за причината за смъртта, се казва в съобщението.