Екссъветник обжалва отстраняването си от местния парламент в Разлог

Доскорошният общински съветник в Разлог Атанас Крънчев от ГЕРБ внесе жалба в Общинската избирателна комисия срещу решението от 23 февруари тази година да бъдат прекратени предсрочно пълномощията му като съветник. Решението е взето на базата на уведомление от председателя на ОбС – д-р Мария Копанарова.

Крънчев натрупал отсъствия над допустимото при липса на каквито и да било оправдаващи неявяването му на сесии и в комисии документи. Той не се явил на четири поредни и на общо шест сесии през 2017 година, проведени на 25 май, 27 юли, 24 октомври, 26 октомври, 30 ноември и 21 декември. На редовната сесия през февруари тази година председателят на ОИК – Елена Пандева, обяви прекратяването на правомощията на Крънчев и обяви за избран на негово място следващия в листата на ПП ГЕРБ – Красимир Панков.

Още един съветник напусна ОбС. Димитър Захариев от Коалиция „Кауза Разлог” сам подаде заявление за отзоваването му заради неявяването му на повече от 5 заседания на Общинския съвет. Вместо него в местния парламент влезе следващият в листата на коалицията – Димитър Тренчев.

Жалбата и преписката към нея на Атанас Крънчев е и зпратена от ОИК до Административен съд-Благоевград. Той твърди, че е нарушен закона и не е спазена процедурата от Общинската избирателна комисия в Разлог. Затова иска отмяна на решението като незаконосъбразно, пише kmeta.bg.