Затвориха детското отделение в Сандански за ремонт, д-р Калоянов от РЗИ: Ако до 6 месеца не се възстанови, следва закриване

Д-р Илия Тонев

Малките пациенти ще бъдат пренасочвани към болницата в Петрич, а по-тежките случаи ще се поемат от Благоевград

 

Детското отделение в Сандански отново затваря врати, но този път заради извършване на ремонтни дейности. В него временно няма да се осъществява прием на малки пациенти от Сандански. За лечение те ще се пренасочват към болницата в Петрич, където ще  бъдат разкрити допълнително легла. Припомняме, зам.-кметът на Петрич Илко Стоянов още при кризата с липса на педиатри в Детско отделение-Сандански заяви, че деца от курортния град няма да бъдат връщани от петричката болница. По-тежките случаи ще бъдат пренасочвани към Благоевград.

Новината за ремонта потвърди и директорът на РЗИ в  Благоевград д-р Калоян Калоянов, който уточни, че до инспекцията е постъпило уведомително писмо за належащия ремонт вече с директора на болницата в Сандански д-р Илия Тонев. „Детско отделение-Сандански преустановява временно дейността си, ако до 6 месеца не се възстанови, следва закриване”, поясниха от Здравната инспекция.

Припомняме, както в. „Вяра” писа, кметът Кирил Котев съобщи, че двете лекарки, с които води преговори да заемат вакантните позиции в отделението, са се съгласили да започнат работа и да се грижат за болежките на най-малките жители на Сандански.

РЗИ-Благоевград започва текущи проверки на болниците на територията на Благоевградска област. Проверката е във връзка с новата методика за болнична помощ и обезпеченост с кадри.