„Балкан“ (Ботевград) постигна минималното 1:0 срещу „Пирин“ (Разлог)

Цветослав Ботев прехвърли стража на гостите Абди Абдиков и отбеляза единственото попадение.

 

Мъжкият футболен отбор на “Балкан”постигна втора поредна победа. В мач от 21-вия кръг на Югозападната трета лига домакините се наложиха с минималното1:0 над “Пирин” (Рaзлог) у дома.

Двата отбора започнаха двубоя сравнително предпазливо, а играта се развиваше предимно в центъра на терена. Зрителите бяха лишени от по-атрактивни изпълнения и интересни голови ситуации. При първата такава обаче “Балкан” успя да излезе напред в резултата в 32-рата минута. Впусналият се в предни позиции защитник Цветослав Ботев получи хубаво подаване от свой съотборник в наказателното поле, при което успя да играе пръв с топката и прехвърли закъснелия страж на гостите Абди Абдиков за 1:0. Няколко минути по-късно последва реакция от страна на гостите. Снажният централен нападател на тима Александър Александров успя да използва умело физиката си и си изработи хубава позиция за удар в наказателното поле на домакините. При последвалия удар обаче топката премина от външната страна на мрежата.

След подновяването на играта футболистите на “Балкан” показаха ново лице. Домакините започнаха видимо по-агресивно в опит да увеличат преднината си. 3 минути след началото на второто полувреме Ивайло Златев-Терминатора изработи чудесна възможност за своя отбор, след като добре запази топката в свое владение и стреля от границата на вратарското поле, но стражът на разложчани Абдиков спаси. Гостите рядко получаваха възможност да доближат вратата на “Балкан”. В една от малкото такива ситуации пробив по десния фланг и последвал удар можеха да върнат разложчани в мача, но стражът на „Балкан“ Емил Петров спаси. Последните 10 минути от срещата бяха доста напрегнати. Дълбоко прибрани в своята половина, домакините разчитаха на грешка у своя противник, дебнейки на контраатака. След множество изпълнени ъглови удари и неразбории пред наказателното поле на “Балкан” прозвуча и последният съдийски сигнал и победата отиде в ръцете на домакините.