Кметът Паунов короняса 16-год. Милица Стойчева за Девойка „Кюстендилска пролет 2018”, връчи й премия от 1500 лв.

Кметът Петър Паунов отличи най-красивата девойка.

Подгласничките Ивана Митрева и Виктория Стоичкова и момичето на публиката Савина Димитрова грабнаха по 850 лв.

 

Милица Стойчева стана 52-рата победителка в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет 2018”.

Момичетата от студио “Дебют”

Тя получи лентата на най-красивото момиче в града под Хисарлъка от градоначалника Петър Паунов. 16-годишната ученичка от ПГИМ „Йордан Захариев” получи и награда от 1500 лв.

Турът в народни носии

Милица, която е зодия Везни, обича да играе народни танци и посещава школа по актьорско майсторство, призна, че мечтае да стане актриса. „Конкурсът „Девойка Кюстендилска пролет” е страхотно изживяване не само за момичетата, но и за публиката. Благодарение на кмета Паунов от години наред на този конкурс в Кюстендил идват известни личности, най-актуалните певци, организацията е страхотна. Получаваме страхотни емоции. Кметът Паунов превръща събитието в невероятен празник за всички нас”, коментираха доволни кюстендилци от публиката.

„Усещането е невероятно, изобщо не очаквах, че ще спечеля, и съм много щастлива. Благодаря на семейството ми, на приятелите и на журито. Тази победа е за всички участнички. За конкурса се записах спонтанно. Занимавала съм се с народни танци, скоро се надявам да се занимавам и с актьорско майсторство. Голямата ми мечта е да стана актриса. Пожелавам на кюстендилци да имат много усмивки, да се радват на всички моменти и да бъдат все така красиви и добри”, заяви след конкурса „Девойка Кюстендилска пролет 2018” Милица Стойчева.

Любимецът Дичо

Нейни подгласнички станаха Ивана Митрева и Виктория Стоичкова, които получиха финансови награди от по 850 лева. Ивана също е на 16 години, представител на зодия Козирог. Ученичка е в 10-и клас на Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев”, специалност „Банково дело”. Играе футбол в отбора на “Ботев” (Лозно). Тя е първата футболна съдийка в Кюстендил и мечтае да стане най-добрия рефер – международна категория.

Момиче на публиката стана Савина Димитрова

Виктория Стоичкова е на 17 години, зодия Лъв. Ученичка в ПМГ “Проф. Ем. Иванов”, специалност „Икономика и математика”. Обича да се разхожда из природата, чете приключенски книги. Мечтае да стане успешен адвокат. “Смятам, че трябва да има повече хора, които да защитават и помагат на тези, които имат нужда”, каза тя. Виктория получи признанието и наградата на дамското сдружение „Лейдис клуб“. 28 досегашни носителки на титлата „Мис Кюстендилска пролет” бяха жури, а самият конкурс мина в три тура, на единия от които кандидатките бяха в народни носии.

Публиката също си избра своето момиче след sms гласуване. Победителка стана Савина Димитрова, за която наградата също бе 850 лв. Тя също е на 16 години, зодия Водолей. Ученичка в ПМГ “Проф. Емануил Иванов”, специалност „Информационни технологии и информатика”.

Бившата гимнастичка обича да ходи на кино с приятели. Членува в Младежкия червен кръст и иска да се занимава с благотворителност, но най-голямата й мечта е да създаде семейство и да отвори аптека.

Всички участнички получиха от общината тоалетите и обувките, с които участваха в конкурса, както и луксозни албуми със снимки.

Над 1500 души гледаха конкурса спектакъл на пл. „Велбъжд“. Водещи бяха актьорите Диана Любенова и Станимир Гъмов. Публиката забавляваха Стивън Ачикор и Тита, а любимецът Дичо изпя най-популярните си парчета за финал на празника. Конкурсът бе открит с изпълнение на момичетата от студио “Дебют”.

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11,00 часа на площад „Велбъжд”, където ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци и ритуал по предаването на символите на града. В празничната програма ще вземат участие квартет „Белканто“ и ансамбъл „Чинари“.

За втора година в местността „Хисарлъка” от 13,00 часа ще стартира програмата на новоизградената сцена, част от Късноантичната и средновековна крепост с участието на квартет „Белканто“.