Репортер на в. „Вяра” в центъра на катастрофа! Мантинела разцепи мерцедес на две на “Симеоновско шосе”!

 

Марияно Симеонов: Преди няколко дни аз щях да се ударя в заграждението, откакто е сложено, все стават ПТП-та

 

Автомобил катастрофира тежко на столичния булевард “Симеоновско шосе” в близост до Околовръстния път. Инцидентът стана пред обектива на репортер на в. „Вяра”.

Марияно Симеонов

Мерцедесът се заби в мантинелата, поставена на булеварда. „Мантинелата е сложена уж за осигуряване на повече безопасност в движението, а всъщност се оказва причинител на ПТП-та”, коментираха очевидци на инцидента.

                                                     Мантинелата е сложена на бул. “Симеоновско шосе” в района на супермаркет. Отсечката е известна с честите си катастрофи, но очевидно тази уж предпазна мярка се оказва предпоставка за повече инциденти.                                                                                                 “Ясно е, че за катастрофата е виновен шофьорът, но тази мантинела определено е предпоставка. Ако целта на поставянето на мантинели по „Симеоновско шосе” е да се изтрепят неразумните шофьори и така движението да стане по-безопасно – има резултат, но това ли е начинът? Повечето хора не харесват и не заслужават да се движат зад заграждения. Шосето и без това е твърде тясно за трафика, който върви там. Ако трябва да се направи път на линейка или пожарна – с тези мантинели е невъзможно”, заяви поредният пострадал.
Получихме сигнал и от други  възмутени шофьори. „Тази мантинела е напълно излишна, по-вероятно е да се удариш в нея, отколкото в насрещно движеща се кола, това не е нормално, не мога да си обясня кой е дал това предложение и по-точно кой го е приел. Откакто е сложена тази мантинела, почти всеки ден стават катастрофи. Преди няколко дни аз щях да се ударя в нея. Това е излишен разход от държавния бюджет. За по-малко от седмица са станали поне две ПТП-та, като това, случило се днес, показва колко “полезна” и подсигуряваща безопасност е мантинелата”, заяви Марияно Симеонов. От снимката е ясно, че мантинелата буквално се врязва в колата и я разцепва на две.

 Ако вие също видите нередност, проблем, инцидент, за чието решение могат да помогнат институциите, подайте сигнал в HelpBook.info. Платформата ще ви даде шанс да подадете сигнал, но и проблемът да придобие повече гласност. Както и на редакционните телефони.