Опасно! Стъкла летяха от пустееща сграда в Перник

 Сградата, за която перничани, се опасяват, че е заплаха за живота на хората.

 

Никой не знае чия собственост е Битовият комбинат, дано от общината го открият, надяват се перничани

 

Ураганният вятър в събота създаде доста критични ситуации в Перник. Във въздуха се носеше какво ли не – найлонови торбички, боклуци, мръсни хартии, потрошени клони. Дори дрехи от скъсани простори. Най-критична бе обаче ситуацията около бившия Битов комбинат в квартал „Твърди ливади”. Там бурният вятър потроши прозорци от тънещата в разруха сграда. Очевидци разказаха, че по една случайност няма пострадали хора, след като се поломили прозорци от последните етажи на някогашния комбинат за всякакъв род услуги, който днес се е превърнал в руина. Жители на „Твърди ливади” се майтапят, че постройката може да бъде използвана като декор за филм, разказващ за съдбата на сградите след военни действия.

Днес никой не може да каже чия собственост е въпросният Битов комбинат, факт е обаче, че от него се използва само партерният етаж, където са настанени няколко магазина за авточасти и ателиета за услуги. А именно заради тях тук винаги има доста оживено движение на хора и паркиращи автомобили. Които при всеки по-бурен мятър се притесняват, че могат да пострадат, тъй като и от рушащия се покрив летят опасни предмети.

«Вярно е, че пететажната сграда след приватизацията е частна собственост и общинската управа не носи отговорност за хала й, но се надяваме, че е в нейните правомощия да уточни кой е собственикът и да намери начин да го задължи да обезопаси постройката, за да не се стигне до трагични случаи», коментираха вчера перничани.