Регулировчици въведоха ред в движението при ГУМ в Дупница след инцидента с блъснатата жена, общината закупи нова светофарна уредба за над 13 000 лв.

Катаджия регулира движението при ГУМ.

 

Кръстовището с неработещи светофари при ГУМ-Дупница, където лек автомобил блъсна млада жена, вече е с регулировчик.

Десетокласничките от промишленото Биляна с двете Виктории пресякоха с полицейски патрул.

 Изключително натовареното кръстовище и неработещите светофари изнервиха и пешеходци, и шофьори през последните седмици. Чак в петък се появи патрул на КАТ, който сложи ред в движението. Гимназистките Биляна и двете й приятелки на име Виктория се зарадваха, че вече безопасно могат да преминат кръстовището и да се приберат у дома.

Инвалидите също вече пресичат безопасно кръстовището.

Спокойно пресякоха Михаил Панчев и бизнесменът Иван, които споделиха, че крайно време беше полицията да сложи ред в движението при светофарите на ГУМ. Инвалиди с количките си също пресичаха кръстовището с полицейска помощ.

Същевременно стана ясно, че община Дупница закупи изцяло нова светофарна уредба за кръстовището на ул. „Хан Аспарух“ и „Св. Иван Рилски“, съобщиха от пресцентъра на кметството. Секциите са ЛЕД светлини и до края на идната седмица ще бъдат монтирани при ГУМ. Освен секции и светлини напълно нови са и контролерите, които са основният проблем при светофарните уредби. 13 294,18 лв. с ДДС е стойността на светофарната уредба с доставка, монтаж и гаранционен срок от доставчика „ЕТК“ ООД – София. Контролерите, които се използват на светофара сега, са много стари, ремонтите се извършват само от една фирма в България и отнемат минимум по 2 седмици. Поетапно ще бъдат подменени с нови уредби и светофарите при Наковия мост и на кръстовището при „Байкал”, които също са много амортизирани и създават