Македонската православна църква - Охридска архиепископия

Решението е взето без разрешението на Генералната асамблея на презвитерианската църква в Шотландия

Обвързани с брак шотландски гейове ще могат да заемат свещенически санове, предаде Интерфакс.
Националната презвитерианска църква на Шотландия реши да даде, да позволи ръкополагането на свещенослужители-хомосексуалисти в енориите, когато миряните и клира са съгласни. До позволението се стигна след шестчасови дебати, и въпреки липсата на разрешение от страна на Генералната асамблея, която спря гейовете от ръкополагане.

 


            Дискусията в Шотландия започна през 2009 г. Тогава като изключение бе разрешено на хомосексуалиста Скот Рени да стане свещеник, въпреки протести на консервативното крило на простестантската църква.

             Коментар на Последните дни

Презвитерианската църква в Шотландия  първата църква, която допуска сред служещите да има хомосексуалисти. През 2011 г това се случи с Презвитерианската църква в САЩ;  през януари т.г. същото се случи в Англиканската църква; а през април същото предложиха и двама архиепископи от Ватикана .  Това едва ли трябва да ни изненадва. Щом Господ Исус Христос каза, че  ще бъде като в Ноевите дни,  значи така ще бъде. Но за да стане моралът такъв, какъвто е бил преди Потопа, трябва и в църквите да се случи същото. И то…се случва!