Бизнесменът Николай Златарски на рождения си ден дари 50 лв. за храна на болния дупничанин Стоимен Стоименов, осигурява му и лечение

 

Собственикът на магазини „Адела” пя възрожденски песни на празника си, съпругата му Шери му подари екскурзия в чужбина

Най-големият подарък за рождения си ден направи собственикът на верига магазини „Адела” Николай Златарски, като направи добро на човек в беда.

Стоимен Стоименов

Той дари 50 лв. за храна и преглед на тежко болния от цироза дупничанин Стоимен Стоименов. За 55-годишния мъж бяха купени кренвирши, консерви, кашкавал, сирене, лютеница, няколко хляба, банани, мляко, кутия вафли. Хранителните продукти, осигурени с дарението на Златарски, бяха отнесени в дома на Стоименов. Храната е необходима на болния мъж, за да укрепне организмът му и да се подложи на лечение. Николай Златарски е единствениаят засега, който протяга ръка на Стоименов.

Бизнесменът Николай Златарски разбра за тежкото положение на Стоименов след публикация във „Вяра”. Златарски се свърза с редакцията на в. „Вяра” и обясни, че със съпругата му решили да помогнат на болния човек. Той обеща да проучи какви са възможностите за преглед при психиатър и изследвания в частната болница, както и да се направи консултация с лекар от вътрешно отделение и впоследствие да отиде на ТЕЛК.

Съседите от квартала са трогнати от жеста на Николай Златарски.

Стоименов благодари на бизнесмена и почти се разплака от неочакваното дарение. Склонен е и е готов да постъпи на лечение.

Златарски посрещна 41-вия си рожден ден в тесен семеен кръг и близки приятели. Съпругата му Шери го изненада с подарък – екскурзия в чужбина за цялото семейство. През цялата вечер на рождения си ден Златарски пя възроженски песни. Той сподели, че обожава да пее народни и патриотични песни, а приятелите му са категорични, че има талант.