Турски ТИР размаза джип „Тойота“ в катастрофа край Враца. Инцидентът стана на метри от бензиностанция на оряховското шосе на влизане в града, след 13,00 часа. Сред пострадалите са шофьорът на джипа и дете, което е пътувало в колата.

Тежкият камион „Форд“ с турска регистрация отивал към Враца, когато внезапно направил забранен обратен завой. В този момент обаче е бил изпреварван от джип „Тойота“ с врачанска регистрация. Тойотата се забива странично в резервоара на камиона, който я влачи няколко метра. За късмет горивото не се възпламенило от удара.

Ранените са закарани във врачанската болница. Момчето е с рани по главата от удара в предното стъкло. То и шофьорът са без опасност за живота.

Заради разлятото гориво на пътното платно, беше повикан е екип на пожарната, който след като установи, че няма конкретна заплаха от взрив, си тръгна.

Тепърва екип от областно пътно управление във Враца ще трябва да обезопаси района, тъй като разлятото гориво може да създаде предпоставка за нова катастрофа. След като превозните средства бяха преместени на безопасно разстояние, трафикът беше възобновен.

Please follow and like us: