Две самоковки вдигнаха баскетболната Купа на България с отбора на „Монтана”

На снимката: Шаренкапова с приза за най-полезен състезател на финала.

 

Две самоковски състезателки завинаги ще запомнят баскетболния финал при жените между „Монтана” и „Берое”, завършил при 76:65 в залата в Перущица. Цветомира Шаренкапова и Христина Иванова, които са част от екипа на монтанчанки, вдигнаха Купата на България, а Шаренкапова дори стана МVP на финала.

Двете състезателки, които направиха първите си стъпки в баскетбола в школата на „Рилски”, бяха най-дейни за победителките. Шаренкапова изпъкна с невероятните 26 точки, към които добави и 5 борби. Хриси Иванова завърши сблъсъка с 19 пункта и 6 овладени топки.

Най-добре за старозагорки пък се представи бившата състезателка на самоковки Теодора Динева. Теди се отчете с 18 т. и 5 борби, докато Виолина Кочева, също бивш кадър на „Рилски спортист”, се отчете със 7 пункта.

Именно „Берое” ще бъде следващият съперник на „скиорките” в първата четворка на „А” група. Възпитаничките на Борислав Трифонов гостуват под Аязмото в събота (24 март) от 15,00 ч. Четири дни по-късно – на 28-и, представителките на рилския град приемат „Славия”.