Шефът на лицево-челюстната хирургия в „Пирогов” проф. Константин Димов преглежда безплатно в общинската болница в Дупница

Проф. Константин Димов

 

Професорът ще бъде ангажиран всеки втори петък от 13 април, преговорите ни с него са на финала, обяви прокуристът Мария Иванова

Един от водещите лицево-челюстни хирурзи д-р Константин Димов ще преглежда в общинската болница в Дупница, съобщиха от ръководството на здравното заведение.

Мария Иванова

„Водим преговори с проф. Константин Димов да прави прегледи в МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница. Идеята ни е да бъде ангажиран от 13 април всеки втори петък. Прегледите ще са безплатни за пациентите – финансирането е осигурено от здравната каса. Това ще бъде само от полза на дупничани.

Проф. Димов е сред водещите лицево-челюстни хирурзи в страната, завеждащ отделението по лицево-челюстна хирургия към УМБАЛСМ „Пирогов”. Работим и нещата вървят на добре в болницата в Дупница”, съобщи прокуристът на лечебното заведение Мария Иванова. По думите й преговорите с известния медик са на финала. Във връзка с появили се слухове, че има вероятност общинската болница в Дупница да стане филиал на болница „Св. Анна“ в София Иванова каза: „За такова нещо не е говорено и няма как да стане. Това са несериозни неща, смешно е. „Св. Анна“ е държавна болница и за да стане дупнишката болница неин филиал, трябва да се иска съгласието на принципала – Министерството на здравеопазването”.