Тежка болест покоси бившия директор на театъра в Дупница Асен Диков

Асен Диков

 

Актьорът Г. Костадинов през сълзи: Последните овации трябваше да са на спектакъл бенефис, не на гроба му

 

Бившият директор на общинския театър „Невена Коканова” и известен актьор Асен Диков почина след тежко боледуване. Той си отиде от този свят на 65 г. Завършил е актьорско майсторство през 1994 г. в ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград в класа на проф. Пенчо Пенчев и доц. Златко Павлов.
Има над 50 роли в спектакли на Общински драматичен театър „Невена Коканова” – Дупница, а от 2008 г. е в трупата на Общински драматичен театър – Кюстендил.

Колегата и приятел на Асен Диков, актьор и общественик Георги Костадинов се разплака за голямата загуба на културата на Дупница в лицето на Диков. „Приятелю, последните си аплодисменти трябваше да получиш на спектакъл бенефис на сцената, не на гроба си”. Поетът от Дупница Димитър Георгиев, съсед на актьора, смята, че е редно поклонението на Диков да бъде във фоайето на общинския театър в Дупница.

Дългогодишният театрален директор бе уволнен по време на кметуването на Атанас Янев, както се говори в Дупница, по настояване на председателя на Консултативния съвет при община Дупница Пламен Галев. Дотам се стигна, след като Асен Диков смело разобличи мафията на сцената в топ спектакъл за мутрите.

Асен Диков спечели любовта и признателността на своите съграждани и запали сърцата на много млади талантливи актьори от Дупница за сцената.

Десетки граждани звъняха на телефоните на редакцията на вестника да изкажат своята почит и съболезнования към Асен Диков. Екипът на в. „Вяра” също изказва съболезнования на близките на Асен Диков.