Опашки се извиха в Дупница за хранителните продукти на БЧК, Иван натовари помощите на колелото си, бившият катаджия Финката помогна на роднина

Иван дойде с колелото си да получи хранителната помощ от БЧК

 

Вдовицата Стойка Асенова също получи 14-килограмов пакет, пенсионерки питаха: Дали някои от ромите на опашката не работят и към временната заетост?

 

Раздаването на хранителните продукти на БЧК започна в двора на бившия учителски институт. Храна получи и 70-годишната вдовица Стойка Асенова, която със 180 лв.

Общински служител раздава храната по списък

пенсия плаща сметки и помага за издръжката на 7-годишния си внук, останал сирак. Много жени от ромски произход дойдоха за помощите с децата си.

Ромските майки са сред първите, получили помощите

Хранителна помощ си взе и безработният Иван, който бе дошъл с колелото си. Той няма възможност да работи, но се старае да е полезен на близките си.

Хората си чакат ред пред пункта за храната от БЧК

Служител на община Дупница раздава пакетите, тежащи 14 кг, на хората по списък, който е разлепен и на входа на помещението. Въпреки проливния дъжд и лошото време, хората стояха на опашка за помощите.

, Някои от ромите дойдоха за храната със скъпи коли, забелязаха на опашката

Пенсионерки, които току-що си бяха взели хранителните пакети, коментираха случая на болния от цироза дупничанин Стоимен Стоименов, който досега не е взимал помощи. „Щом бизнесменът Николай Златарски му е купил храна, трябва ли да му дават и от БЧК?”, питаха пенсионерките. Те също питаха:

„Дали някои от жените от ромски произход, които се редят на опашка, всъщност не се водят и на работа?”

Бабата на сирачето Стойка Асенова също получи хранителна помощ

На възрастните жени им направи впечатление, че някои от получилите помощи ги качиха в луксозни автомобили. Други бяха викнали таксита, а бившият катаджия Финката закара с колата си храната на близка роднина.