Полицията уби терориста, взел заложници във Франция и обявил се за „войник на „Ислямска държава”

 

Полицията е успяла да убие терориста, който взе заложници във Франция, предаде АФП като се позова на източник от силите за сигурност.

Стрелецът, който се развихри в югозападна Франция, уби трима души и рани други двама при три отделни инцидента, случили се около град Каркасон. Стигна се до заложническа драма в град Треб.

Мъжът, обявил се за „войник на „Ислямска държава”, първо отвлече кола в Каркасон в петък сутринта, убивайки пътник и ранявайки шофьора, казаха източниците пред АФП при условие за анонимност. След това той стрелял по група полицаи наблизо, оставяйки един от служителите на реда ранен преди да замине за близкия град Треб, където уби двама души и рани друг в супермаркет Super U. Въоръженият нападател влязъл в супермаркета около 11.15 часа сутринта.

Преди да се стигне до развръзката, френският министър-председател Едуар Филип нарече ситуацията с взимането на заложници в Треб „много сериозна”.

Свидетел каза, че нападателят бил въоръжен с ножове, пистолет и гранати и извикал „Аллах Акбар”, докато влизал в супермаркета.