С празничен концерт в сладкарницата на Народно читалище „Рила-1898“ в Долна баня беше отбелязана 120-годишнината от основаването на културния институт в рилския град. В тържеството участваха дамската група за градски песни „Сладък спомен“ с художествен ръководител и корепетитор Ангел Бояджиев и за първи път пред публика се изявиха дамите от групата за народни танци с художествен ръководител Даниела Стоилова.
В началото председателката на читалищното настоятелство Маргарита Стефанова обяви, че по подобие на наградите „Аскеер“ и на „Оскар”-ите по време на концерта ще бъдат отличени с грамоти номинирани от членовете на създадената фондация „Сладък спомен“ дами от публиката.
Групата за градски песни поздрави присъстващите с любими песни за пролетта, за виното и любовта, за душата и пролетното настроение, за бащината къща и родната страна. Песните бяха умело аранжирани и с рецитация на популярни стихотворения от наши автори.
Момичетата от групата за народни танци, които направиха своя прощъпулник, пък зарадваха публиката с красиви танци и хора.

Приза „Мис Право хоро“ заслужи Невена Торошанова, а пък Мис Танц стана Марина Иванова. Грамота за Мис Релакс получи Елена Сухарева, а почетният член на читалището Мария Ковачка грабна наградата „Мис Публика“. Призът „Мис Душа на компанията“ отиде при Бойка Василева, а Мис Фейс стана Валентина Апостолова.

За красивата си фризура наградата за Мис Прическа получи Мария Торошанова, а грамота „Мис Усмивка“ заслужи Милка Бояджиева.

Жени Свиленова бе отличена с приза „Мис Март“, а пък Мис Пролет стана Йорданка Торошанова.

Всички се почерпиха с ароматен чай, червено вино и различни лакомства, доволни от прекараното време за пролетен релакс.