90 % от администрацията на кмета Чимев марионетки на Пламен Галев

Братя Галеви

2012/септември/02 | Filed under: Дупница | 

 

Кадровата сеч се извършва от бащата на зам.-кмета Крум Милев – Стойчо Милев, в комбина с БСП лидера Станислав Павлов и наследника на Братята Георги Първанов

90 % от администрацията на кмета Методи Чимев са марионетки на Пламен Галев. Освобождават се стойностни хора, остават и влизат хора със средно образование. На практика администрацията в момента е обезсилена и се управлява от хора със средни възможности. Дотук са освободени около 15 % от администраторите, което прави около 25 души. В армията на безработните са се влели най-добрите администратори и любопитната подробност е, че гръмотевицата на съкращенията е паднала върху застъпници на ГЕРБ, доказани специалисти с висше образование и опит. В същото време са назначени роднини и близки на силни хора във властта.

Според коментарите в коридорите на администрацията в основата на този разложителен процес е заместник-кметът Крум Милев. Но според вътрешни източници, запознати детайлно с подробностите, кадровата сеч се извършва от бащата на заместник-кмета, зеленчуковия бос Стойчо Милев. Милев-старши е на власт при всеки кмет и причина за това е не само фактът, че се е родил в деня на встъпването в длъжност на кмета на града – 11.10., а и фактът, че е собственик на една от най-големите зеленчукови борси в Югозапада – „Тоби”, и снабдява община Дупница и звената към нея с провизии от 30 години неизменно, печелейки търг след търг.

Другите двама кадровици, които се сочат, са председателят на БСП Станислав Павлов и наследникът на Братя Галеви – Георги Първанов, известен с прякора Жоре Бозата. Първанов държи ключовете и върти бизнеса в парк „Рила”, плажа с басейна, дискотеката и според общински съветници на ден от обектите на парка в касата на Братя Галеви падат по 3-4 хил. лева. От деветте отдела в общинската администрация сърцето на града – отдел „Строителство”, се оглавява от вуйчото на Крум Милев – Любомир Панов. Панов е със средно образование и има строителна фирма, безспорен специалист. Неговото име стана известно по времето на екскмета Първан Дангов, когато спечели изпълнението на серия строителни обекти в общината, а по-късно измаза къщата на тогава действащия кмет Първан Дангов. Той си партнира в отдела с Никулина Ангелова, която в момента учи счетоводство и финанси в Благоевград. Родителите на Никулина Ангелова са кумове на изчезналия консултант – ексбаретата Пламен Галев, и първата му съпруга Емилия. Ангелова е назначена временно в „Етажна собственост”, а титулярката Валентина Караганова, протежирана от Братя Галеви, е на работа в Англия, където изкарва големи пари. Тя е в неплатен отпуск, молбата й е уважена и е от 01.07.2012 до 31.03.2013 г. Караганова има син, който е на работа при Георги Първанов, той охранява дъщеря му и дискотеката на плажа. В общината тя се води старши специалист строителство – етажна собственост. Застъпник за Станислав Павлов, лидер на БСП. В отдел „Строителство” работят седем човека, при пресяването изборът пада върху две служителки – и двете с висше образование. В отдела остават само хора със средно образование. На улицата са изхвърлени две от най-стойностните специалистки – инженер Лилия Стоянова, гласувала за партия ЛИДЕР, начело, на която стои шефът на ТЕЦ „Бобов дол” инженер Владимир Владимиров – общински съветник, при когото е работила, преди да дойде в общината.

Администратори са категорични, че от БСП си отмъщават на Владимиров, когото обявиха за провала на БСП на изборите. Уволнена е и инженер Нина Кьосева, записала името си като застъпник на ГЕРБ, изненадващо в предизборния ден името й е подменено, но цялата й фамилия от Самораново са гласоподаватели на ГЕРБ. Сред уволнените е и инженер Стефан Димитров, началник на отдела, назначен лично от консултантите и екскмета Атанас Янев. В община Дупница е разкрита длъжност „директор на дирекция „Строителство”. На нея е назначен отявлен член на БСП от Бобошево – Серьожа Котев, тачен в съседната община като професионалист. Като единствен стойностен специалист в общинската администрация, отдел „Устройство на територията”, се сочи името на Христина Александрова – началник на отдела, строителен инженер, геодезист, гласувала за ГЕРБ, с 10-годишен стаж. В отдела си Христина Александрова е останала да работи само с техници. Всички инженери са уволнени, има оцеляла само една Наталия Крумкова, инженер, която е известна като кротък и работлив човек. В отдела процъфтява в екипите на няколко градоначалници психоложка по образование, гравитираща към БСП – Катя Йоцова. За приятелката й в отдела Радостина Манова, се твърди, че е застъпник на Станислав Павлов и БСП. Строителен инженер в общината пък е Александър Костадинов, назначен от бившия заместник-кмет Йордан Йорданов, председател на всички комисия за продажба на имоти в Дупница, изтъргувани бяха златни имоти за над 20 млн.

Така неусетно кметът Методи Чимев бе обграден от кохорта старшини вместо от генерали, които да спечелят борбата за просперитета на Дупница. В голяма степен това се дължи на липсата на смелост от страна на Чимев да посегне радикално върху кадровото обезпечаване на администрацията си. И този извод се споделя от доста хора в Дупница. Подкрепа на това е и писмото, което получихме в редакцията и в което са израдени всички спорни позиции само в ключовия отдел „Строителство”. В писмото се изтъква, че хората със средно образование са назначени на заплати от по 600 лв. и 800 лв., а висшистите извън редиците на БСП със заплата 350 лв. чисто. Ето имената, посочени в едно от писмата, както и кой ги протежира:

Община Дупница – отдел „Строителство”:

  1. Любомир Панов – началник-отдел „Строителство” – стр. техникум, вуйчо на Крумчо Милев
  2. Лидия Манова – строителен техникум, София, на изборите е застъпник на БСП, протеже на Жоре Първанов-Бозата
  3. Валентина Караганова – „Публична администрация”, Благоевград. Работи като ст. спец. в „Строителство – етажна собственост”, застъпник на Станислав Павлов – БСП. Протеже на Крум Милев. В неплатен отпуск от 01.07.2012 до 31.03.2013 г. за работа в Англия
  4. Никулина Ангелова – в момента учи счетоводство и финанси в Благоевград. Временно изпълнява длъжността „Етажна собственост” на Валентина Караганова. Протеже на Братя Галеви. Застъпник на БСП
  5. Димитрина Иванова – икономически техникум. Работи като ст. специалист в „Строителство”
  6. Димитрина Велинова – строителен техникум. Работи като ст. специалист в „Строителство”
  7. Стоян Стоянов – строителен техникум. Работи като ст. специалист в „Строителство”
  8. Емилия Илиева – строителен техникум. Работи като ст. специалист в „Строителство”
  9. Александър Костадинов – строителен инж., назначен от бившият зам.-кмет Йордан Йорданов.

Община Дупница – отдел „Устройство и територия” :

Христина Александрова – н-к на отдела, строителен инж. – геодезист. Гласувала за ГЕРБ

Величка Димитрова и Мая Лазарова – чертожници със средно образование

Милена Хаджийска – висше образование, ГЕРБ

Радостина Манова – средно образование

Соня Милошова – средно образование

Диана Младен Петрова – средно образование

Илияна Илиева – средно образование

Елена Желязкова – средно образование

Наталия Крумкова – инженер

Елка Митина – средно образование

Катя Младенова – висше, психология, гласувала за БСП

Доротея Красимирова Ангелова – висше

Виолета Атанасова – средно образование

Райна Костадинова – висше

Община Дупница, отдел „Човешки ресурси” :

Славка Минчева – висше, МЕИ, за БСП, протеже на Бозата

Съкратени от работа:

Инж. Лилия Стоянова, гласувала за ЛИДЕР, Вл. Владимиров

Инж. Нина Кьосева, гласувала за ГЕРБ

Инж. Стефан Димитров – гласувал за БСП.

Снимка:

Стойчо Милев