Майката на 3 деца и преподавателка по вероучение Мирела Кючукова стана жена на годината в Благоевград

 

Майката на 3 деца Мирела Кючукова, координатор в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, грабна приза „Жена на годината“ на Благоевград за 2018 г. Тържествената церемония по награждаването на десетте номинирани жени за тази година се проведе традиционно в голямото концертно студио на Радио Благоевград.

Мирела Кючукова е съпруга на отец Светльо, преподавател по вероучение в благоевградски училища. Преди това Мирела Кючукова е работила в БАН като научен работник по органична и неорганична химия. Мирела от няколко години организира всяка неделя безплатен обяд за хора в нужда в благоевградския квартал „Грамада“.

Победителката получи статуетка, грамота и много цветя и подаръци. На церемонията присъства и Светлана Йорданова, зам.-министър на здравеопазването и председател на Женското благотворително дружество „Македония“, което организира вече над 15 години конкурса „Жена на годината“. Съорганизатори са Клубът “Жена на годината на Благоевград” и Радио Благоевград, с подкрепата на община Благоевград.