Снимки на оперирано куче с ларви по стомаха ужасиха природозащитници, фейсбук сраницата DOG Help – BG: Зверската кастрация е направена в дупнишкия приют от д-р Ангелов

Докторантът в НСА Христо Павлов от Дупница: Ще проверя тази работа

Фрапиращи снимки от кастрация на куче, за която се твърди, че е била извършена в дупнишкия приют, предизвикаха възмущението на природозащитници.

Христо Павлов

Снимките са публикувани във фейсбук сраницата DOG Help – BG, която се ангажирала да търси постоянен дом и любящи стопани на бездомни кучета.

Публикацията е направена от DOG Help – BG

„Поредната зверска кастрация, направена в приют за безстопанствени кучета в Дупница. Практиката на такъв ветеринар трябва да бъде спряна.

Кастрираното куче

Ако някой хареса кученцето може да ни пише, за да го спасим. И то заслужава да има дом семейство и обич”, пишат от DOG Help – BG.

Това ларви на насекоми ли са, питат природозащитници

След лавината от възмутителни коментари от DOG Help – BG твърдят: „Кастрацията е извършена от д-р Ангелов”. На снимката си личи, че около шевовете са се появили ларви. Публикацията е от 22 март, коментирана е 145 пъти и е споделена 358 пъти.

„Тези дни се прибирам към Дупница и ще отида на място да видя тази работа. Ще опитам да помогна”, коментира докторантът на НСА Христо Павлов от Дупница. Рени Христова предлага да се подаде сигнал до прокуратурата. „От DOG Help – BG съобщиха, че касапинът, извършил кастрацията на беззащитното куче, е някой си……….. д-р Ангелов”, допълна Рени Христова. Част от природозащитниците питат какво се е случило с кучето, каква е неговата съдба и дали му е намерен стопанин, а останалата част са доста крайни.

В края на януари т.г. за управител на дупнишкия приют бе назначена Владислава Асенова след спечелен конкурс. Почти месец след като зае поста Асенова коментира, че в приюта условията не са лоши, имало е предписания през лятото, но те вече са отстранени. Имало амболатория и всички условия за отглеждането на кучета, по думите й: „Работим добре и с доброволците от неправителствените организации”. Тогава тя заяви още: „Ще отида при колегите и ще се запозная с техния опит. Искам да видя как стоят и при тях нещата, но всяка община решава и дава разпоредбите какви да бъдат условията“.

В. „Вяра” дава право на отговор и на други гледни точки по публикацията на DOG Help – BG.