38-годишната жена на Марто Дебелия – Софка изпадна в клинична смърт на път за болницата в Благоевград

Мартин Филипов в момента е в бобовдолския затвор

Жената на Мартин Филипов – Марто Дебелия от Благоевград – Софка е починала на път за болницата. 38-годишната жена се почуствала зле, близките й извикали екип на Спешния център на ул. „Иглика” 17 в жк „Еленово”. Пристигналите медици обаче я транспортират в състояние на клинична смърт към МБАЛ.

Гергина, твърди, че има дете от Марто Дебелия. Тя поиска солидно обезщетение в съда

Не била приета в Спешното приемно отделение, тъй като вече била мъртва. Причините за внезапната смърт не са ясни, трябва да се направи аутопсия. Полицията е започнала разследване по случая.

Марто Дебелия живее от години на семейни начала със София. Преди години Дебелия бе съден във Франция за сводническа дейност и след като излежа там присъдата си, се прибра в Благоевград. През 2016 година бе заловен да продава дрога и да пласира проститутки в хотел „Рио” в Благоевград. В момента той е в затвора в Бобов дол. Марто Дебелия изкарвал по 10 000 лв. от една проститутка на месец, а по 250 лв. плащал за полицейска закрила. Подробностите станаха известни на брифинг в благоевградската прокуратура. Едната от жените била принудена от Марто Дебелия да проституира, тъй като детето й било болно и тя взела назаем 600 лв. от него. Друга от жертвите му била с наркотична зависимост. Във връзка с направените разкрития бяха задържани и шефът на БОП – Благоевград, Петър Кънев и кварталният полицай Стефан Филипов. Те са били обект на наблюдение. В началото на делото Гергина, която се занимава с най-древната професия, заяви пред съда, че Марто Дебелия е един от най-добрите мъже, които познава. Гергина каза, че двамата имат дете. По-късно обаче тя поиска 100 000 лв. обезщетение от него.