„Подгорец“ победи „Огражден“ с 3:2 в Коларово, бори се да стопи разликата с временния водач на групата „Струма“ (Марикостиново)

Отборът на „Подгорец“

 

Мач на ниво „В“ група изиграха футболистите на „Подгорец“ (Коларово) и „Огражден“ (Първомай), като домакините се наложиха с 3:2. Срещите между двата отбора винаги са предизвиквали голям интерес, защото са между клубове с традиции в историята си.

В 7-ата минута Божидар Яков от домакините от 30 метра с далечен удар изненада вратаря на гостите и кълбото се спря зад него за 1:0. Две минути по-късно нов пропуск направиха футболистите на домакините. В 17-ата минута Динчо Георгиев от гостите успя да изпрати топката в мрежата на домакините за 1:1. В 29-ата минута след центриране в наказателното поле на домакините топката бе избита, попадна в краката на нападател на гостите, който успоредно я насочи зад защитата на „Подгорец“ и Любо Вангелов направи резултата 1:2. Това окрили футболистите на първомайския тим и на няколко пъти само oтличната намеса на вратаря на „Подгорец“ бе причина да не се достигне до покачване на резултата. На два пъти и футболистите на домакините като по чудо не успяха отблизо да огорчат стража на гостите.

След почивката футболистите на двата отбора заиграха на още по-високи обороти и за зрителите беше истинско удоволствие, включително и тези, дошли да подкрепят любимия си отбор от Първомай, да наблюдават един прекрасен мач. В 61-вата минута след центриране в наказателното поле на гостите топката се отклони от тялото на Атанас Пановски и се спря в мрежата за 2:2. Атаките пред двете врати се редуваха една след друга. В 67-ата минута след атака на подгорци по левия фланг десният защитник на гостите сгреши фатално, последва успореден пас в наказателното поле и за опитния Андон Мицков не бе трудно да отклони кълбото в мрежата за 3:2. Това не отчая футболистите на гостите, които продължиха да играят за промяна на резултата. В 71-вата минута те поискаха от главния съдия дузпа за спъване на нападател в наказателното поле, но арбитърът Благой Манов бе наблизо, не видя такова нарушение и даде сигнал за продължаване на играта. Веднъж и домакините поискаха отсъждане на дузпа в своя полза, но отново ръководещият мачове в трета лига арбитър не видя нарушение.

След мача най-опитният футболист и дългогодишен капитан на „Подгорец“ Илиян Златков сподели: „Заслужена победа в един много оспорван мач срещу един от водещите отбори в групата – този на „Огражден“ (Първомай). Ако не бяха пропуските на Митоди Стоименов-Гелс на два пъти и още толкова на Димитър Мицков, можеше победата ни да бъде още по-убедителна. Стягаме се да стопим разликата с временния водач „Струма“ (Марикостиново) и в края на първенството да завършим първи. При нас са известни футболисти, играли в отбора на „Беласица“ (Петрич), като Иван Танчев, Методи Стоименов-Гелс, Андон Атанасов, Божидар Яков и Светослав Марков. Чест прави на последния, че специално пристигна от столицата, където е на постоянна работа, за да вземе участие в този мач”.