Стара Загора не донесе късмет на жените на „Рилецо”, тимът остана 4-ти в „А” група

Тежката серия на самоковки (в сини екипи) продължава с три поредни домакинства.

Седма поредна загуба в първата четворка на женското баскетболно първенство допусна тимът на „Рилски спортист”. Воденият от Борислав Трифонов тим падна тежко с 55:91 от финалиста за Купата на България „Берое” и продължава да е четвърти в класирането, на 2 точки зад третия „Славия”.
Двубоят в Стара Загора ще се запомни главно с това, че гостенките от Самоков съумяха да отбележат само един удар от тройката (дело на Клаудия Пенкова) за 40 минути игра. На обратния полюс бяха заралийки, реализирали внушителните 12 тройки от 28 опита (43% успеваемост).
Домакините решиха изхода на срещата още до почивката, повеждайки с 23 точки – 57:24. Много силно в тези минути играеха Петя Бояджиева и Габриела Костова, а предусетила накъде отиват нещата, наставничката на победителките Таня Гатева реши да съхрани силите на основните си състезателки и пусна рано-рано в игра резервите. Този ход на Гатева позволи на представителките на рилския град да изглеждат по-равностойно на паркета в зала „Общинска” и през втората част предимството на старозагорки бе минимално – 34:31.
Двуцифрен актив от точки за „Рилски” постигнаха Клаудия Пенкова (15 т.) и Ивана Николова (13), а логично старшията на загубилите Трифонов даде шанс за изява на всичките си баскетболистки. Само две от тях – Ангелина Милева и Радина Живачка, не съумяха да отбележат кош.
На „Рилски спортист” сега му предстои серия от 3 срещи като домакин. Последователно в „Арена Самоков” ще гостуват  „Монтана” (31.03.), „Берое” (03.04.) и „Славия” (06.04.).