Оставиха в ареста уличения в изнасилване на 15-годишна – таксиджията Янко Тренчев от Благоевград, съпругата му Ана: Това е постановка, целят да разклатят семейството ми

Янко Тренчев

По китките на девойката има следи от насилие, съпротивлявала се е, заяви прокурор Ковачки

 

Съдия Кристина Панкова остави в ареста уличения за изнасилване таксиджия от Благоевград Янко Тренчев. Адвокатът му заяви, че ще обжалва решението. „Съпругът ми е невинен за изнасилването на 15-годишно момиче, заяви жената на уличения таксиметров шофьор в Районен съд-Благоевград, където се гледа делото за мярката му за неотклонение. Делото се гледа при закрита врата.

Съпругата на Янко-Ана

Жената заяви още: „Не вярвам съпругът ми е да извършил подобно нещо. Ние със семейството на въпросното момиче сме приятелски семейства. Всичко е дело на майката, която иска да разклати моето семейство. Според мен това е пълна постановка. Въпросното момиче идваше да спи у нас като приятелка на дъщеря ми. Ако нещо се е чувствала притеснена, не би продължавала да идва”, твърди съпругата Ана. В съда Янко беше доведен с белезници в съда, главата му бе покрита с качулка. Според информацията таксиметровият шофьор Янко Тренчев качил 15-годишната в колата си и я закарал в таванска стая на ул. „Шар планина”, където я изнасилил. Девойката се съпротивлявала. Майка й Стоянка е дала показания пред полицията. Районна прокуратура-Благоевград е образувала досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 152, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1, т. 2 от Наказателния кодекс. Според прокуратурата той се е съвкупил с непълнолетно лице от женски пол. Той принудил момичето към това със сила, като му нанесъл удари по главата и тялото, притискал го и го скубел за косата. Петнадесетгодишната ученичка била приятелка на дъщерята на извършителя на престъпното деяние и на неговата съпруга. Тя отишла в дома им, за да си вземе два суитчъра, които била дала назаем. Възползвайки се от това, че са сами, Тренчев й заявил, че днес ще правят това, „което е трябвало отдавна да направят, т.е. секс“. Пострадалата отказала на предложението му, но това не го спряло. Въпреки оказаната съпротива мъжът я изнасилил, твърдят от прокуратурата. „Пострадалото момиче е било приятелка с дъщерята на шофьора. Преди година той се е опитал да извърши с момичето блудствени действия. В петък тя се е съпротивлявала. Има следи от насилие по китките й. Раследването продължава”, заяви прокурор Ковачки. Уличеният Янко се е занимавал с различна дейност, преди да стане шофьор на такси – той е бил сервитьор, както и служител във фирма за почистване.