Мъж спаси сърна от озверели кучета в кв. ”Бояна”

 

Поредна история за доброто и отношението към животните обикаля социалните мрежи. Този път главният герой в нея е ранена сърна.

На животинчето се натъкнал Цветелин Иванов от София. Намерил я в кв. „Бояна“, където била атакувана от три бездомни и озверели кучета.

“Трябваше ми време да ги изгоня, защото бяха доста агресивни”, разказва мъжът. Той забелязал, че сърната не е в добро състояние и веднага сигнализирал 112.

“Чаках около 30 минути и после звъннах пак. Казаха ми, че са се задействали всички необходими институции“, обясни Цветелин, цитиран от Дарик.

Първи се отзовали от организация, занимаваща се с дивите животни, които звъннали на спасителя.

„Дадоха ми съвети как да подходя към сърната, за да е спокойна“, посочи мъжът. След това на мястото дошли три патрулни автомобила със зоополицаи, както и горски. „Всичко от тяхна страна беше на ниво, за което адмирации“, благодарен е Цветелин Иванов.

Това, което му направило негативно впечатление, била липсата на реакция на многобройните очевидци, които молел за помощ, а те влизали по къщите си. Единствено един мъж донесъл от дома си одеяло, с което да бъде покрита мократа и измръзнала сърна.

Оказало се, че животинчето е сериозно ранено, което наложило да бъде направена операция в специална клиника. Сега се възстановява, а спасителят й поддържа връзка със специалистите, за да се информира за състоянието й.

„Засега ще остане там, но получих обаждания от много хора, които имат резервати и могат да се грижат за нея. Не знам обаче от кого зависи това и какво ще се случи после“, каза още Цветелин.