Специализираната прокуратура и ГДБОП започнаха спецоперация срещу нападжии в София, Рила и Ботевград, 20 служители на агенцията са на разпит

Акция на ГДБОП се провежда в три града.

 

Спецоперация срещу служители на НАП бе проведена вчера на територията на градовете София, Рила и Ботевград, Специализираната прокуратура и ГДБОП извършват процесуално-следствени действия срещу организирана престъпна група, извършваща корупционни престъпления.

Организираната престъпна група се състои от служители на НАП. Извършени бяха действия по претърсване и изземване в служебни помещения и жилища. Служителите, които са участвали в схемата, са от столицата, но се претърсват жилищата им в Рила и Ботевград.

Служителите на НАП са вземали от потърпевшите “данък спокойствие”. Тривиална схема, при която да речем не си издавал касови бележки, няма да ти напишат акт, но ще си платиш.

Около 20 служители на НАП-София са на разпит по сигнали за корупционни действия. Това съобщиха по-късно вчера от Спецпрокуратурата и ГДБОП. Групата е следена от шест месеца, като според първоначална информация става дума за притискане на търговци на дребно.

По-късно ще стане ясно колко от привиканите, в чиито домове в София, Рила и Ботевград текат обиски, ще останат за 24 часа в ареста. В сряда, след анализ на доказателствата, ще се прецени на колко души ще се повдигнат обвинения по текст за участие в организирана престъпна група за корупция, уточни БНР.