Ужасяващата гледка стресира десетки деца от 2 училища, съседи на Изи: Беше кротък човек, от години не можеше да си намери работа

Кметът на Шипочане Здр. Пенев: Помагаме на майка му Станка да събере пари за погребението

Самоковци: Управляващите ни обещаваха да разкрият нови работни места, но назначенията са по партийна линия, младите хора са смазани от мизерия и безработица

 

39-годишният Кирил Петров увисна на бесило под пешеходния мост в Самоков. Кошмарната гледка стресира десетки родители и децата им, които рано сутринта отиваха на училище. Мъжът е намерен безжизнен, а съдебни лекари констатираха само настъпилата смърт.

Драмата се разигра във вторник сутринта. Минаващи по пешеходния мост над река Искър самоковци първи забелязали висящия труп на обесен мъж. След подадения сигнал на място се озоваха полицаи, криминалисти, пожарникари и лекари. Десетки ученици останаха потресени от гледката и в социалните мрежи вчера цял ден коментираха, че са видели тялото от прозорците на училището си. В близост до мястото се намират две училища – СУ „Отец Паисий“ и Спортно училище „Никола Велчев“. Каква точно е причината за фаталния край на живота на младия мъж, ще се изяснява тепърва от криминалистите. Целият град Самоков е в потрес от станалата трагедия. „Може би Изи се е отчаял от безработицата и мизерията, които са притиснали много хора в Самоков. Отчаяни хора стигат до крайности. Животът е труден, самоковци са смазани. Въпреки обещанията на управляващите да открият нови работни места това не се случи, ако е имало работа – назначенията са по партийна линия. От липсата на перспектива и работа младите хора запълват живота си с алкохол. Животът в Самоков не е лесен, има мизерия и безработица. Никой не инвестира в бъдещето на града, не се осигурява работа и младите не издържат, напускат Самоков”, коментираха ужасени от трагедията самоковци.

Според източници на в. “Вяра“ Кирил Георгиев Петров е роден на 18 май 1978 г. Живял е в кв. „Самоково“, в блок 38. Близки и познати на Кирил разказват, че той не бил агресивен, опитвал се да намери щастието, дори бил за няколко години на гурбет в Чехия, но пари не успял да завърти. Семейство също нямал. Кирил не е забелязван в компанията на жена. От години в Самоков не можел да намери и работа. Преди това работел на бетоновия възел в Самоков, но фирмата прекратила дейността си и той останал без препитание. Негови познати се кахърят и твърдят, че от дете му било трудно. Родителите му направили всичко по силите си, за да му дадат добро бъдеще. „Кирил от известно време се привързал към чашката, но никому лошо не е правел. Баща му се поминал преди години, като бил още на 55 г. Майка му отишла да живее в село Шипочане. Имал чичо в Димитровград”, разказват негови съседи.

Репортер на в. “Вяра“ пристигна на мястото на трагедията, за да получи обективна информация от органите на реда. Районът беше отцепен. На място на трагедията бяха пожарната, криминалисти, полицаи, вероятно тялото е вдигнато за аутопсия. Разследващи ще изясняват причините Кирил да посегне на живота си. Няма данни за насилствена смърт, но все още не са ясни мотивите, подбудили младия мъж да посегне на живота си.

Кметът на село Шипочане сподели пред в. “Вяра“, че е потресен от голямата трагедия и се притеснява за майката на Кирил. „Много добра жена, болна е, как ще преживее тази трагедия Станка, не знам…“ – сподели Здравко Пенев. Никой в селото или от роднините й нямаше сили да каже на майката за трагедията и се наложи да го научи от органите на реда, пред които по-късно е давала показания. Станка е на 70 години.

Фейсбук вчера бе залят от съболезнования за загубата на младия самоковец. Шипочанският кмет Здравко Пенев е помолил жителите на село Шипочане да помогнат на почернената майка, като съберат пари за погребението и за процедурите по транспортиране на тялото от патонатомията в София до Самоков.

По случая се води разследване.

 

 

 

18 КОМЕНТАРИ

 1. жител на дупница март 27, 2018 at 9:50 pm
  Ама къде изчезна статията за Другаря Путин относно България бре модератори.

 2. Е до там докара кмета Георгиев
  Самоковци !
  Да се бесат по мостовете !
  Тепърва какво ни чака с тия
  управленци вече е ясно!
  Не се налага някой да ни трепе.
  Ние сами се затриваме от бедност и нищета!

 3. Жалко за младия човек !!! Бог да го прости! Наистина страшна трагедия! Относно коментарите за безработица в Самоков и лошите условия за живот, и причината за смъртта на момчето да е кмета е нелепо . Защо винаги търсим вината в другите? Държавата била такава, кмета бил убиец… А ние безгрешни ли сме, с какво и как помогаме на обществото ….. Като прекарваме времето си в клевети и оправдания… Не ставаме ли причина за подобни трагедии… Подай ръка……

 4. Изчезна,изтрихте най хубавия доклад ,статия ,анализ и коментар за България от Русия и Путин от както сте медия.Жалко .Сигурно така ви е наредено то управляващите.

 5. Бесят се гласоподаватели!!
  Останали дълго време без работа, без средства за препитание, без семейства, без приятели, без бъдеще!?
  Обезверени избират смъртта , неспособни да отделят истината от лъжата. Замаяни, унижени, унищожени, никому ненужни…..
  А това да наши съграждани, чиито проблеми ние най често недовиждаме!
  И когато ни напуснат отчаяни се тюхкаме….ама как така, ама защо така…
  Жители на Самоков….град без бъдеще!
  Управляван от дебили, които не мислят за бъдещето на града а мислят само за своя ненаситен търбух!?
  Бесят се гласоподаватели!?
  Принудени от своите избраници
  Затова….да внимаваме братя!?
  Идат избори….

  • така е, Самоков пропадна, навсякъде цигани,мърсотия,раздърпани селяни и супер спъпи коли на
   местните феодали-няколко бивши номенклатури,които намазаха по време на хаоса,наречен демокрация…„Бог да ни е на помощ!

 6. Работните места трябва да са приоритет на общината,защото за този случай е виновна мизерията …..

  • При общински кмет с барманско образование и меркантилни общински съветници , функциите на Самоков бавно но сигурно затихват!?
   И за тази съдба сме виновни ние- избирателите!?

 7. Така ще е при този кмет, той ще каже,че няма вина, но дали е така наистина?! Той си е добре както се забелязва! Открити нови работни места Нула, пак го изберете! Понякога е по-лошо бездушието и бездействието, в този случай се касае именно за такова нещо от кмета и цялото общинско ръководство!

 8. Общинарите наистина са забравили каква им е функцията:
  Чл. 17 от ЗМСМА:
  (1) Местното самоуправление се изразява в правото и реалната възможност на гражданите и избраните от тях органи да решават самостоятелно всички въпроси от местно значение, които законът е предоставил в тяхна компетентност в сферата на:
  1. общинското имущество, общинските предприятия, общинските финанси, данъци и такси, общинската администрация;
  2. устройството и развитието на територията на общината и на населените места в нея;
  3. образованието;
  4. здравеопазването;
  5. културата;
  6. благоустрояването и комуналните дейности;
  7. социалните услуги;
  8. опазването на околната среда и рационалното използване на природните ресурси;
  9. поддържането и опазването на културни, исторически и архитектурни паметници;
  10. развитието на спорта, отдиха и туризма.

  Като гледам, цялата им дейност е в точка 1: общинското имущество, общинските предприятия, общинските финанси, данъци и такси, общинската администрация.

  В структурата на общината няма нито един служител, който да отговаря за социални услуги. Мислят си, че щом има държавна служба „Социално подпомагане“, това е достатъчно. Не искат да се докосват до бедни и слаби. Даже си направиха ограждения и отделни входове. Гнусят се от бедните.

  А същевременно има цял един социален център с 10 души персонал, със самостоятелна сграда, в която непрекъснато се правят ремонти и чиято единствена функция е да се отглежда сина на управителката.

  Колкото до работните места, г-н Кмета се хвали, че бил най-големия работодател. Не му проумява главата, че това не е за хвалба. И се вживява на инвеститор, с нашите данъци, с нашите пари. Поне да създаде нещо, което има възвръщаемост. А то само атракции: Цари мали град, Крайречна зона, Самокови, въжен град, сметище и т.н. Нищо от това не възвръща парите, дадени за него. Знам и контрааргумента: строени са с пари по програми. Да, ама и с общинско участие.

  Силни общини са тези, които са създали силни и свободни данъчни субекти, а не зависими чиновници. За общинските предприятия на субсидии и с верни партийни назначения – да не говорим.

  С една дума – общината се управлява, сякаш на общинарите им е бащиния.

 9. Самоков бавно се превръща в град призрак. Цигани врещят по пазари и болница.Това със снимката на горкия човек е невъзпитано от Ваша старана. По редно би било да снимате сутрин кои отиват на работа в общината – само „кадърните деца“ на нашите феодали. Никой не се беси от хубаво, ако въобще е самообесване. И ДА всички са виновни за тая мизерия.Вместо да се остави икономиката на общината да се движи от фирмите, самата община се прави на инвеститор и уби десетки обекти заради комисионните от големите вериги. Ландшафни архитекти кметове, пейки хиляди – хора няма.Корумпирани общински тетки и костюмирани тарикати ни обясняват че ние сме прости. Села като Чернобил. Жалка самоковска действителност. Новата столица на Циганите.

 10. Защо трябва да истрезняваме само при някоя човешка трагедия !
  Видно от всички жители на града е ,че той стремоглаво върви към закриване!
  Не става само с красиви табели
  езера и други щуротий !
  На кмета му дреме той на дали ще спечели други избори !
  Самоков до сега пропусна златни възможности за развитие!
  Пропусна възможността да задържи младите в града !
  Всичко това се случва заради
  некадърно и куромпирано общинско ръководство !
  Не дават шанс на никой къдърен и неподкупен да влезе
  управлението с нови идеи !
  Някои са за централния , а други за Сливенския затвор !
  Само един постоянно задава
  неудобни въпроси в общинския
  съвет , други няколко винаги
  гласуват въздържал се , но не задават въпроси ?
  И така за жалост град със който се гордеехме се превърна в жалко за гледане и описване населено място !

 11. Самоковци, що не хванете да го опънете пред съвета този кмет миндил, този явно само си пълни гушката и не му пука за хората! Тоя прилича на джендър от най-смотаните, видно от подлите му очички! Онождайте го публично през съвета и го пуснете да харчи каквото е взел, със сигурност няма да се оплаче! Всички са виновни, че го избраха , Чилингиров от баскетбола беше много по- добър вариант за кмет и града със сигурност щеше да е друг сега, той е грамотен десен човек! Пак изберете бездарния комуняга и в града ще останат само пенсионери, инвалиди и разбира се верните велможи от съвета на кмета- градинар! А да ви е честито, а както чувам за градинаря финансовия резултат от двата мандата не е никак лош, но той да не забравя, че всичко за знае!

 12. То не може само да слагаш войводски дрехи, да искаш прошка за поклади и други евтини номера/брошури и т.н./ истината е, че този бездарник е задушил всякаква частна инициатива и изгонил потенциалните инвеститори с политиката си и резултатите са налице, работят само велможи в общината/верни на т.н.кмет/, малка част от хората в полиция, съд и ВИК, няколко частни фирми, които почти са се изнесли към София и това е, аз не знам изобщо масовите хора как се справят с нещата от живота. А този наглец хайде градинка, хайде две, че и три тука комисионна, там пак, войводски дрехи, брошури със съобщенията за данъци, прошка за поклади, но това е непростимо бе миндил цялото население в общината /90%/ е докарано до просяшка тояга и резултатите са налице, пак да се кандидатира-„заслужено доверие“- срам и позор!

 13. Хареса ми коментара на Ники, аз съм за този наглец трябва да се оножда пред градския съвет, ако има и други мераклии да се групираме! Много му е мазен задника, но щом се налага, всеки случай зор ще види, но ще му натъркаме ушите със сняг, явно е доста навремил!

 14. Абе, какво се случва при предишния кмет лека му пръст, не се бесеха и като че ли по- добре бяха нещата и работа имаше и въобще! Явно този не става и за чеп за зеле! Жалко за младото момче!

Comments are closed.