С 588 000 лв. екипът на кмета Котев превръща градския стадион в Сандански в дворец на царицата на спортовете

Кирил Котев

Пълна промяна ще претърпят лекоатлетическата писта, секторите за дълъг, висок скок за тласкането на гюле и хвърляне на копие

 

Екипът на кмета на община Сандански Кирил Котев търси фирма, която да превърне градския стадион в дворец на царицата на спортовете.

Както „Вяра” писа, лекоатлетическата писта, секторите за дълъг и висок скок и секторът за тласкането на гюле и хвърляне на копие ще бъдат обновени с помощта на Министерството на спорта.

Стойността на ремонта, заложена в обществената поръчка, е 490 000 лв. без ДДС, което прави 588 000 лв. с ДДС.

Вече е налице изработен технически проект – част „Вертикална планировка”. Именно с него ще трябва да съобразят офертите си фирмите, кандидатстващи да извършат ремонта.

Проектът предвижда изграждане на два бъбрека, доставка и монтаж на отводнителни канали с капаци по вътрешната периферия на двата бъбрека, доставка и монтаж на дъски и капаци за дълъг и троен скок, изграждане на легло за овчарски скок, изграждане на сектор за хвърляне на копие и тласкане на гюле, изграждане на водно препятствие, полагане на лекоатлетическа настилка по пистата и разчертаване.

Офертите ще бъдат отворени на 24 април от 14 часа.

Финансирането на ремонта е със средства от целева субсидия за капиталови разходи, минало гласуване на Министерския съвет, който е одобрил допълнителните разходи от 588 000 лв. за реконструкция и модернизация на „Градски стадион – Сандански“ – Етап 2.