Над 100 грации от “Велбъжд” показаха новите си композиции на Общинското състезание “Кюстендилска пролет”

Кюстендилските гимнастички показаха новите си съчетания

Лице на турнира бе Савина Димитрова, Момиче на публиката “Девойка Кюстендилска пролет 2018”

 

В истински празник на красотата и феерията се превърна традиционното Общинското състезание по художествена гимнастика “Кюстендилска пролет”, в което участваха над 100 гимнастички от 4 години до жени на клуб “Велбъжд”. На килима кюстендилските гимнастички представиха индивидуални и ансамблови изпълнения, а всяка една от тях получи поощрителен златен медал и подарък, осигурени със средства от Община Кюстендил. Медалите връчи създателката на школата по художествена гимнастика в Кюстендил Райна Афионлиева.

Над 100 момичета взеха участие

“Стана страхотен празник с много настроение и за състезателки, и за публика. Изключително емоционално бе за по-малките, които показаха своите нови съчетания пред своите родители. За по- големите това бе поредна проверка преди отговорните състезания през месец април”, каза председателят на клуба “Велбъжд” Валя Машова.

Савина Димитрова бе лице на турнира, Райна Афионлиева връчи медалите

Лице на турнира и водеща на състезанието бе Савина Димитрова, избрана за Момиче на публиката на конкурса “Девойка Кюстендилска пролет 2018”. За Савина предстои участие в края на следващия месец на турнир в Грац, Австрия. Шест гимнастички заминават днес за Будапеща с треньорката Весела Николчова, за участие в традиционен международен турнир.

Следващото изпитание на родна земя за гимнастички на “Велбъжд” ще е турнирът “Златен обръч”, който ще се проведе от 10 до 12 април в Панагюрище.