Четирима от “Рилецо” ще се включат в 100 % Power Мача на звездите в Ботевград

Силните изяви на Дерек Райт му осигуриха участие в 15-ото издание на шоуто.

Силните изяви на баскетболистите на “Рилски спортист” намериха своето отражение при гласуването за 100 % Power Мача на звездите на 22 април в Ботевград. Четирима от играчите на Людмил Хаджисотиров ще вземат участие в 15-ото юбилейно издание на шоуто – неостаряващият 39-годишен капитан на отбора Йордан Бозов, Дерек Райт, Травис Тейлър и Еван Раванел.

Любопитното е, че Райт събра внушителните 5424 гласа в допитването и окупира първата позиция в класацията на гардовете. Янкито изпревари Брайкъс Перин от “Ямбол” (4992), Станимир Маринов от “Левски Лукойл” (1758) и Венцислав Петков от “Балкан” (1488).

Пълните състави от 24 състезатели ще бъдат обявени днес на специална пресконференция в столицата. Днес ще стартира и вотът за капитани на съставите, които пък ще си изберат отборите по подобие на тазгодишното издание на Мача на звездите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Гласуването ще бъде отново в сайта www.all-star.bg и ще продължи четири дни – до 2 април включително. На 4 април избраните капитани ще оформят селекциите на двата тима. Тогава ще бъдат съобщени и имената на самите отбори, както и с какви екипи ще играят.