Кметът Чимев и заместникът му Крум Милев си купиха сувенири от благотворителния базар на ГУМ – Дупница за 18-годишния Калоян

Кметът инж. Чимев и заместникът му Крум Милев обиколиха всички щандове и напълниха няколко чанти със сувенири

Великденският благотворителен базар, организиран от ГУМ – Дупница на втория етаж на универсалния магазин, събра десетки дупничани.

Участниците в инициативата от ОУ „Христаки Павлович“

Сред десетките гости през деня бяха и кметът инж. Методи Чимев и заместникът му Крум Милев, които си закупиха по няколко чанти от сувенирите и така подпомогнаха инициативата. Деца и преподаватели от детските градини, училища и детски центрове със собствен труд бяха изработили великденски сувенири и картички, които предлагаха на отворените в магазина щандове. Средствата от продажбите те ще дарят в подкрепа на Калоян от Дупница. Великденският благотворителен базар е под мотото „Да възкресим добрината”, а участниците са от БЧК, Центъра за рехабилитация и интеграция, ПГ ХВХТ, ОУ “Св.св. Кирил и Методий“, Детска градина №4 “Детелина”, ОУ “Христаки Павлович”, ДГ №6 “Зора”, Детска ясла “Пролет”, ОУ „Христо Ботев“ – с. Крайници, Центъра за обществена подкрепа, Гимназия „Христо Ботев“. Припомняме, че 18-годишният Калоян се нуждае от операция на стойност 100 000 лв. Той е с парализа на долните крайници след направена неуспешна операция в областта на гръбначния стълб. Изследвания в чужбина дават 95% шанс на момчето да проходи и да се върне към нормалния начин на живот, но за целта то трябва да се подложи на нова оперативна интервенция, а нужната сума е непосилна за семейството му.

Щандът на БЧК

За Цвети, за която също бе обявена благотворителна кампания, средствата са набрани и момичето ще може да продължи лечението си.