Управителката на болницата в Самоков д-р Красимира Ковачка отпразнува 60-ия си рожден ден, почерпи с вино и козунак

Управителката на МБАЛ – Самоков, д-р Красимира Ковачка отпразнува 60-ия си рожден ден, затрупана от разкошни букети и най-сърдечни пожелания за празника. Първи поздравиха рожденичката майка й Елена и дъщерята й Руми. Телефонът й прегря от честитки, SMS-и от нейни приятели, журналисти и колеги от МБАЛ – Самоков. Куп букети от бели и червени градински цветя и рози получи от екипи на отделенията.

Екипът на административно-стопанския блок при МБАЛ – Самоков също поднесе красив букет .Специалистът от стопанското звено и европейска интеграция Петьо Радев лично поднесе на д-р Ковачка огромен букет още на входа на МБАЛ-Самоков

За празника си д-р Красимира Ковачка смая всички със страхотен черен раиран костюм. Самата тя призна, че костюмът е българско производство, което тя много цени. Рожденичката почерпи колегите си в работната зала със сладкиши, шампанско, уиски и козунак.

„Получих доста поздрави за моя празник от майка ми, от дъщеря ми Руми и колеги. Те бяха сред първите, които ми честитиха. Първо почерпих колегите си от администрацията в МБАЛ – Самоков, а в утрешния ден ще отпразнувам официално рождения си ден с най-близките ми хора в семейна обстановка. Първият ми подарък е от колектива на АСБ. За мен подаръците са добрите думи, които чух, най-големият подарък е да бъда здрава, да имам енергия, за да мога това, което съм си поставила като близки и далечни цели в професията си като лекар, да го реализирам” – разкри щастливата рожденичка. За своя празник д-р Ковачка си пожела здраве, за да може да реализира проектите, които е планувала, късмет на цялото си семейство, на всички колеги, приятели и успешна година. Екипът на МБАЛ – Самоков пожела на д-р Ковачка да бъде заредена с енергия и да притежава здраве, за да постигне целите, към които се е устремила.

Д-р Красимира Ковачка е завършила е Медицинския университет в София, има три специалности – „Вътрешни болести”, „Кардиология и социална медицина” и „Здравен мениджмънт”. От 2001 г. е управител на МБАЛ – Самоков. От 2006 г. е член на Националното сдружение по здравна политика и мениджмънт. Експерт е по акредитация на лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ. Тя е бивш депутат, избран с политическа сила БДЦ.