С букет червени рози лидерът на БСП Станислав Павлов сконфузи най-устатия съветник в Дупница Костадин Костадинов

Костадинов се оказа от другата страна, а само преди година той сюрпризира новоизбрания ОбС шеф Емил Гущеров с букет жълти гербери

С букет червени рози лидерът на БСП Станислав Павлов сюрпризира общинския съветник Костадин Костадинов насред сесия на Общински съвет.

По време на изказване на Костадинов в залата нахлу цветарка с прекрасен букет от живи червени рози и му ги поднесе под учудения поглед на целия Общински съвет. Костадинов се шашна от жеста и даже не успя да попита по какъв повод получава този подарък. Все пак лидерът на ОДБ взе букета, седна на мястото си и докато се чудеше от кого са цветята, председателят на Общинския съвет Емил Гущеров се изцепи: „В залата прескачат искри между Костадин Костадинов и Станислав Павлов от БСП”.

Костадинов и Гущеров имат закачка на тема цветя. Когато Гущеров се качи на поста председател на ОбС през април миналата година Костадинов го приветства с букет жълти гербери. Същия жест лидерът на ОДБ е правил и към други председатели на местния парламент.

Оказа се, че Павлов е напуснал залата, купил е 5 рози и помолил продавачката да ги поднесе на Костадинов. Всички съветници гледаха Костадинов и го питаха „от кого”. „Не знам бе, хора, не зная. А, ето, картичка, пише си – от БСП. Не зная какво да кажа”, каза Костадинов и предаде букета на лидера на СДС, а пък той го изостави на края на банката, далече от Костадинов, който се чудеше как да приеме цветята – като комплимент или подигравка.

„Просто решихме, вместо да отговаряме с пресконференция на неговата серия от пресконференции, да му връчим букет червени рози. На всяка пресконференция той се закача и заиграва с нас и говори за комунизма. През по-голямата част от изявите дрънка глупости, защото комунизмът си е отишъл отдавна. За едно обаче сме му благодарни, че нарича депутата ни Иван Ибришомов европейски политик. Това е вярно и затова си заслужава букета”, каза лидерът на БСП Станислав Павлов.

По-късно се свързахме с Костадинов с въпроса къде розите пръскат аромата си – в кабинета му, у дома, в партийната централа или в болницата му?

„Не казвам”, сопна се Костадинов.