Цветанов: Решението за руските дипломати може да се промени

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов

Добре е, че парламентът не позволи да има декларация, в която БСП искаха изрично да бъдат направени изводи да не се гонят руски дипломати от България, смята заместник-председателят на ГЕРБ

 

Позицията на правителството по случая “Скрипал” била с отворена възможност за промяна на решението според зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

“Позицията на правителството е с отворена възможност за промяна на решението, което имаме само от няколко дни. За мен по-важното е, че българският парламент не позволи да има декларация, в която БСП искаха изрично да бъдат направени изводи да не се гонят руски дипломати от България, каза Цветан Цветанов. Той отбеляза, че парламентът би могъл да излезе с единна декларация, но тя трябва да кореспондира с решението на Съвета на Европейския съюз и с лидерската среща, която имаше много ясна позиция относно предпоставките и това, което руската страна е направила в Обединеното кралство.

„Аз съм убеден, че страната ни трябва да запази своя суверенитет и да бъде единна в позицията си с европейските развити демократични общества”, каза пред журналисти заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„БСП водят антиевропейска политика. Мога да дам примери – и позицията им за Крим, и за санкциите срещу Русия. Президентът Радев, по време на служебния кабинет, също подкрепи санкциите срещу Русия. Цялата европейска демократична общност не е против руския народ, всички ние сме за добри отношения и да има необходимата комуникация с руския народ, но това, което в момента се прави в Русия, е недопустимо да го има в 21-ви век“, отбеляза Цветанов.

Цветан Цветанов се включи в регионалната инициатива на МГЕРБ – Благоевград “Да пуснем корени в България”.