„Германея“ загуби в Пазарджик, но остави добри впечатления с играта си

Сапаревобанци загубиха с минималното 0:1 в Пазарджик.

Атанас Стоилов: Съдиите от Перник показаха седем жълти картона и така си постлаха добре за мача в сряда в Сапарева баня с „Миньор“

 

Първата си загуба от пролетния дял на първенството футболистите на „Германея“ записаха в Пазарджик от местния „Хебър“. Единственото попадение в срещата отбеляза Стефан Лачов за отбора на домакините.

Очакванията за корав мач се сбъднаха. Докато бяха по-свежи през първото полувреме, гостите се противопоставиха максимално добре на домакините. Отборът от Сапарева баня показа компактна игра в отбрана, уплътняваше добре пространствата в средата на терена и разчиташе на преливане в атака. В тези минути домакините почти не успяваха да пробиват по фланговете, които бяха затворени навреме от футболистите на гостуващия тим, и това улесняваше ариергарда на гостите.

Първата възможност за „Хебър“ се откри чак в 27-ата минута, но ударът на Стефан Лачов нямаше необходимата сила и стана лесна плячка за Евгени Спасов. В 33-тата минута включилият се в предни позиции Мартин Сечков обстрелва отблизо вратата на гостите, но топката мина встрани от рамката.

Втората част започна с по-агресивна игра от страна на „Хебър“. Играчите на Танчо Калпаков вдигнаха оборотите и това веднага даде резултат във фазата на атака. В 51-вата минута вратарят на „Германея“ спаси удар на Мартин Сечков с глава. Нова опасност пред вратата на „Германея“ беше създадена в 65-ата минута, когато удар отблизо на Руслан Иванов срещна тялото на защитник, а при добавката Димитър Илиев стреля в аут.

Единственият гол в срещата падна в 69-ата минута. Тогава на удобна за стрелба позиция изскочи голмайсторът на „Хебър“Стефан Лачов, който с мощен удар намери левия ъгъл на вратата на Евгени Спасов, оставайки стража на гостите без възможност за реакция. След 1:0 в своя полза домакините успокоиха играта и опитаха с разигравания да държат топката по-далече от наказателното поле на Димитър Пангев.

В края на мача „Германея“ опита да стигне до точката, но силите на гостите се изчерпаха само с няколко центрирания пред вратата на „Хебър“. Така след 1:0 над коравия тим на „Германея“ хебърци продължават без грешка от началото на полусезона.

Победата на „зелените” в Пазарджик съвпадна с нова издънка на лидера ЦСКА 1948, който стигна само до 0:0 при визитата си на „Септември“ (Симитли) и така авансът им пред хебърци е вече само три точки.

„Поредният мач, който беше изпълнен с напрежение. С новия си наставник отборът на „Германея“ има коренно различен облик – стоят добре на терена и физически, и игрово. Радвам се, че все пак спечелихме трите точки, макар и само с един отбелязан гол”, заяви старши треньорът на „Хебър“ Танчо Калпаков.

Наставникът на „Германея“ Атанас Стоилов заяви: „Мачът беше напълно равностоен. Първите 25 минути отборът на домакините не можа да премине нито веднъж централната зона. След това взеха инициативата, но до попадение не се стигна. След почивката отборът на „Хебър“ започна по-добре. Възползваха се от наша грешка в центъра на терена и с извеждащ пас към Стефан Лачов отбелязаха единствения гол в срещата. За мен реалният резултат беше равен. Съдийската тройка на мача бе от Перник и бяха показани седем жълти картона, като при това положение постлаха добре за мача в сряда в Сапарева баня за мача именно срещу „Миньор”.