Община Бобов дол купи дрехи и продукти за хората в Центъра за психично болни в Мламолово

Учителките от ДГ „Миньор“ за пореден път изработваха великденски картички с благотворителна цел

За Великден настанените в институцията 23-ма души ще имат и агнешко, яйца и козунаци, увериха от екипа на кмета Елза Величкова

Дрехи и хранителни продукти закупиха организаторите на традиционната великденска кампания „Дете с добра душа” в Бобов дол за живеещите в Центъра за настаняване от семеен тип в село Мламолово.

„Със събраните средства купихме анцузи, тениски, чехли, млека, натурални сокове, безалкохолни, кроасани, шоколадови изделия. Предстои да закупим агнешко месо, яйца и козунаци и в четвъртък ще занесем всичко в Мламолово”, обясни Петър Петров, служител в общинския отдел по образование. Продуктите за великденската трапеза ще бъдат сготвени от готвача на центъра, където живеят 23-ма души с психични проблеми.

Елза Величкова

Както писахме, за поредна година преди Великден община Бобов дол и Детска градина „Миньор“ проведоха акция за набиране на средства за хората в центъра. Сега учителките и децата изработиха 950 великденски картички, които се продаваха в миньорския град по 1 лев. 250 от тях бяха купени от служители в общинската администрация, РСПАБ, Районното управление „Полиция” и учителите в учебните заведения в Бобов дол. Други са продадени във фирми и магазини. Дарения са направили и спонсори.

Припомняме още, че благотворителната инициатива е на Детска градина „Миньор“ и се провежда под патронажа на кмета на общината Елза Величкова.