Продават на търг 11 дка земя за СПА хотел в Долна баня, началната цена тръгва от 405 195 лв.

Съветниците отпуснаха 620 лв. помощи на единствения жив фронтовак – 92-годишния Иван Василев, и на 14 вдовици

По предложение на кмета Владимир Джамбазов пенсионерите ще получат допълнителен бонус от общината от 20 до 40 лв.

 

 

Долнобанските пенсионери бяха зарадвани с традиционната допълнителна финансова помощ за Великден от общината, като в зависимост от получаваната пенсия до 300, 400 и 500 лева хората от третата възраст получиха съответно 40, 30 и 20 лева. Това стана ясно на заседание на ОбС – Долна баня.

От бюджета на общината бяха гласувани и отпуснати на петима нуждаещи се долнобанци социални помощи за лечение в размер на 1900 лева. 620 лв. пък общинските съветници гласуваха за подпомагане на общинския съюз на ветераните от войните и по конкретно за традиционните за 9 май парични помощи на останалия вече единствен жив фронтовак – 92-годишния Иван Василев, и 14-те вдовици на долнобански фронтоваци.

Във връзка с реформата в социалната сфера, свързана със създаването на нови възможности за подкрепа и деинституционализация на грижата за децата, на априлското заседание местните парламентаристи взеха единодушно решение за закриване на Дома за деца, лишени от родителска грижа “Констанца Ляпчева” от 1 юни тази година, като на негово място се откриват две нови социални услуги – Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания “Констанца Ляпчева” с капацитет 12 деца и Преходно жилище за деца в риск с капацитет 8 деца на възраст от 15 до 18 години.

На априлската сесия общинските съветници единодушно взеха решение по докладната записка на кмета на общината Владимир Джамбазов да се извърши продажба на право на строеж чрез търг с явно наддаване на недвижим имот – частна общинска собственост, отреден “За хотел и СПА” с обща площ от 11 дка 577 кв.м. Общинските съветници дадоха съгласието си и да се открие процедура по провеждането на публичен търг с явно наддаване при начална тръжна цена в размер на 405 хиляди 195 лева.