В Toyota объркали буталата на свой модел

Грешката е причина за сервизна акция на Camry

Японската марка Toyota стартира нова кампания по изтегляне на автомобили в САЩ. Този път 1730 бройки на седана Camry ще бъдат прибрани за ремонт. Официалната причина е повече от странна – в колата са поставени грешни бутала!

Изтеглянето ще засегне сравнително малък брой Camry от моделната година 2018, произведени в периода от декември 2017 г. до средата на януари 2018 г. и оборудвани с 2,5-литров четирицилиндров двигател. Според Carscoops по време на сглобяването на автомобилите в тях са поставени бутала с малко по-голям размер.


Този проблем е критичен и води до груба работа на двигателя, повишено износване, шум и дим от изпускателната тръба. Също така може да има проблеми с мощността и динамиката на автомобила. Фаталната грешка, допусната на конвейера, ще доведе до нестабилна работа на двигателя или до ранната му повреда.

За втори път в първите три месеца на годината японската компания изтегля модела Camry. През февруари Toyota върна в заводите си близо 12 000 бройки с двигател V6 поради неправилно свързани горивни линии и опасност от изтичане на гориво.