Общината отпусна 2 стипендии от по 1250 долара на Малин Шарланджиев и Емил Боцев за космически лагер в Турция

14-годишният Малин Шарланджиев и 12-годишният Емил Боцев заминават за участие в международния космически лагер Space Camp Turkey.  Община Гоце Делчев и Центърът за творческо обучение предоставят две пълни стипендии на двете деца от Гоце Делчев, събощиха от общинската администрация на кмета Владимир Москов. Конкурсът се проведе в рамките на новосформираното сътрудничество между община Гоце Делчев и Центъра за творческо обучение в областта на образованието паралелно от националния конкурс за Център за творческо обучение, чиито резултати излязоха в началото на тази седмица на фейсбук страницата на центъра.

Владимир Москов

Експертното жури оцени всички кандидатури от град Гоце Делчев и взе единодушно решение двете пълни стипендии да получат финалистите Малин и Емил.

Стипендията покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата (без допълнителни дневни пари) и е в размер на 1250 долара. Всички останали участници в конкурса на община Гоце Делчев са класирани за Space Camp Turkey и могат да участват след заплащане на съответната такса. Това са: Дара Попова, Георги Мудев, Елена Кандева, Мария Велева, Васил         Ораков, Ели Малева, Иво Кисьов, Александра Цанева, Вирджиния Петкова, Емел Аджорал, Елена Лиманова, Шерифе Туфан, Иван Пандев, Георги Ряхов и Ерай Нафузчи.

Снимките

Владимир Москов

Космическият лагер за деца