Д-р Емил Тончев от Разлог се закле като депутат на мястото на подалия оставка Гамишев

Д-р Емил Тончев

Разложкият лекар Емил Тончев положи клетва като народен представител от ГЕРБ на мястото на Димитър Гамишев от Гоце Делчев, който подаде оставка заради съмнения за данъчни злоупотреби. Д-р Емил Тончев беше на 8-о място в листата на ГЕРБ в 1-ви МИР в Благоевград. От 2011 г. досега той беше общински съветник в Разлог.

“Д-р Емил Тончев цял живот служи на хората и поставя обществените си интереси над личните. Той ще се ангажира професионално за незабавни промени в здравеопазването, безплатни лекарства за децата и възрастните хора, безплатни ин витро процедури за семейства с репродуктивни проблеми, електронна система, адекватна спешна помощ”, написа преди дни във фейсбук кметът на Разлог Красимир Герчев, след като се разбра, че Тончев ще замени Гамишев.
На 29 март със 139 гласа парламентът прие оставката на Димитър Гамишев, след като се разбра, че срещу него е започнала проверка от НАП заради фирма, която продал, преди да стане общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев.
Прокуратурата започна проверка срещу Димитър Гамишев, който ще трябва да се раздели и с лидерския пост в партийната организация в Гоце Делчев.