Читатели пишат: Служебна кола на ДАМТН вози всеки ден от Пловдив до София гл. директор на ГД ИДТН Мария Вълкова

Мария Вълкова

Хора с дипломи по вътрешен дизайн, история… назначени за инспектори, бившият кмет на Струмяни Чиликов си тръгна, но свитата му е на линия

 

„Колко похарчи ръководството на ДАМТН за последните 4 месеца за транспорт от София до Пловдив и обратно за гл. директор на ГД ИДТН Мария Вълкова, която всеки ден изминава 300 км от Града под тепетата до агенцията в столицата?

Петър Горновски

Това ли е единственият изход и това ли е най-компетентният човек в дирекцията, че да се харчат толкова държавни пари, без да се прави сметка?”, писаха на редакционните имейли на „Вяра” бивши служители на агенцията и добавиха: „Кой диктува кадровата политика в ДАМТН, която отговаря за безопасността и здравето на хората, за язовирите, горивата и за всички съоръжения с повишена опасност – газопроводи, кранове, топлопроводи, нефтопроводи, асансьори.

Валентин Чиликов

Инспектор Моника Здравкова незнайно как е назначена на такава длъжност, тъй като е завършила вътрешен дизайн в Русе, същото се отнася и за Албена Терзиева, отново инспектор, с образование на детска учителка. Мария Динчева, работила като сервитьорка, завършила история в Софийския университет, а в момента е инспектор по газови съоръжения и инсталации. Динко Мандов – бивш началник-отдел „Управление на собствеността”, работил в автосервиз, а сега гл. инспектор в повдигателни съоръжения, Димитър Даскалов – бивш инструктор, учител по практика, сега е  инспектор в асансьорите, Симеон Масларов от петричкото Първомай – уж юрист, завършил магистратура за 1 година във ВТУ „Тодор Каблешков” – инспектор газови съоръжения и инсталации. Това са специалисти, за чиито технически прегледи хората плащат такси? Това ли е причината ръководството на ДАМТН да реши да прехвърли техническите прегледи на асансьори само на лицензирани лица? За да се лицензираш да извършваш технически прегледи на СПО, е необходимо да имаш персонал с подходящо образование, но явно това за “специалистите” на ДАМТН не важи. Извършването на технически прегледи гарантира безопасността на съоръженията с повишена опасност, попитайте ръководството на ДАМТН как гарантира това с такъв персонал?
Чиликов си тръгна, но тези хора са от неговата свита, която е в цялата агенция и продължават да работят”, пише в сигнала.

Изпратихме въпросите до ДАМТН, но отговор досега няма.  Пиарът на агенцията отказва да си вдигне телефона, деловодителка заяви, че сигналът е заведен под номер в кабинета на председателя Петър Горновски, който явно обаче не желае да дава отговор на неудобни въпроси.

Източници на „Вяра” издадоха, че Вълкова е електроинженер, а за длъжността се изисква машинен инженер.