Кошмарно задръстване опъна нервите на десетки шофьори по пътя София-Самоков, очевидци: Зееха огромни дупки, работници правеха ремонт, колите се принудиха да летят в насрещното

Изнервящо задръстване блокира десетки шофьори по пътя от Самоков до София, алармираха очевидци.

Точно преди празниците пътят се превърна в една от най-натоварените артерии, тъй като хората се прибираха в Самоков и селата за празниците, а други бяха тръгнали на почивка. Проблем обаче създадоха големите дупки и разкопаният за ремонт път. „Защо точно преди празниците, когато трафикът е толкова интензивен, работници бяха излезли да работят по пътя, и то през деня? Нали в Европа всичко това се прави нощно време, за да не се пречи хем на шофьорите, хем на хората, които поправят пътищата”, попита Марияно Симеонов, който бе един от попадналите в задръстването.

„Видяхме много потрошени коли, паркирали отстрани на пътя заради спукана гума или някоя друга авария заради зейналите дупки. Задръстването изнерви шофьорите, минаваха в насрещното платно, за да се придвижат по-бързо. Заради ремонта на пътя се вдигна и страшен прахоляк. Времето за пристигане от София до Самоков ни се удължи с 30-40 минути, при всеки беше различно”, казаха очевидци.