„Вихрен“ завърши изненадващо 1:1 срещу „Балкан” в Сандански“

 

След успешния си мач в Банско – победа с 4:3 – очакванията на ръководството и феновете на „Вихрен“ бяха да се запише нова поредна победа, защо не и с повече голове, срещу 11-ия във временното класиране – „Балкан“ (Ботевград). Противно на очакванията, гостите заиграха открит футбол, без страх от отбора на домакините, и може би това им донесе частичния успех в срещата. В 29-ата минута Красимир Георгиев от „Балкан“ откри за 0:1. Седем минути по-късно Георги Ризов  от гостите не успя от близо да удвои резултата. Футболистите на домакините търсеха начин за промяна на резултата, но успяха едва в 45-ата минута, когато Кирил Николов огорчи стража на „Балкан“ за 1:1.

През втората част на срещата гладиаторите владееха повече топката. Всеки момент се очакваше нов гол във вратата на гостите. Старши треньорът Петър Златинов пусна в игра и титулярите, които в този мач останаха на резервната скамейка  от началото – Даниел Гогов, Александър Якимов и Антонио Ласков. Качеството на играта се подобри, но защитата на домакините беше бдителна и парираше навреме действията на футболистите на „Вихрен“. Веднъж и опитния Влади Златинов уцели дясната странична греда на гостите. В интерес на истината в този мач и спортното щастие бе обърнало гръб на санданските  футболисти.

След мача наставникът на „Балкан“ Иван Редовски сподели: „Не играха добре за мен футболистите на „Вихрен“ в този мач.  Липсваше изненада, имаше еднотипни центрирания, риташе се от всякъде в нашето наказателно поле,  за да може да се стигне до фрапантна грешка, но в защита стояхме стабилно. Само веднъж при контраатака на домакините не успяхме да се върнем навреме и се стигна до изравняване  на резултата. Според мен точката ни е напълно заслужена, защото с нищо не отстъпвахме на „Вихрен“ през целия мач”.

В събота отборът на „Вихрен“ ще гостува на „Хебър“ (Пазарджик). Това ще бъде дербито на върха – между втория и третия във временното класиране. Без загубена точка е отборът на „Хебър“ през пролетния дял на първенството и те на всяка цена ще търсят победа, като се надяват в събота ЦСКА-1948 да загуби в Сливница и да се изравнят по точки на върха. В този мач отборът на домакините няма да може да разчита на трайно контузените Петър Дебърлиев – вратар и Ангел Лачов. В игра ще влязат Атанас Велев, Цветан Павлов и Серафим Михайлов, които не играха при гостуването в Елин Пелин.