“Рилецо” тресна с 2:0 “Септември”, диша по-спокойно преди дербито с “Марек”

Втора поредна победа в Югозападната трета лига постигна “Рилски спортист”. Воденият от Воин Войнов състав удари с 2:0 стойностния тим на “Септември” и временно се отдалечи от зоната на изпадащите.

Домакините решиха всичко още в началните 10-ина минути. Първо новото попълнение Мартин Михайлов бе точен в 7-ата мин, а 2 мин по-късно се разписа и халфът Ивайло Захариев-Пиф. И за двата гола завършващите подавания бяха на тарана Костадин Аджов.

Самоковци можеха да качат гостите и на тройка, но голям пропуск на Коко Аджов им попречи да се оттеглят на почивката при класически резултат.

През втората част гостите се поокопитиха и трайно се настаниха в полето на своя съперник. Добри възможности за гол се откриха пред Илиян Христов, Ибрахим Алим и резервата Лъчезар Дафков, но стражът на “скиорите” Марио Райчев бе на мястото си и опази вратата си суха.

“Силното начало на противника ни смути, загубихме концентрация и паднаха тези два бързи гола. След това вече бе трудно да наваксаме изоставането си”, откровен бе след срещата на ст. “Искър” старшията на симитличани Спас Стоименов.

На снимката: Ивайло Захариев блесна с хубаво попадение във вратата на Симитли.