Тир се преобърна и помете коли край Банско, загина 36-годишен мъж от Добринище

 

ТИР се обърна на пътя край Банско, помитайки три леки автомобила на Разпети петък. Има загинал и ранени, които са транспортирани в болници.

Катастрофата е станала към 10.45 часа на изхода на Банско в посока Добринище. ТИР се преобръща и удря три коли.

Според предадения към спешния телефон 112 сигнал има петима пострадали. На място са изпратени линейки, които са транспортирали ранените към болниците.

По-късно стана ясно, че в резултат на инцидента е загинал мъж. Пострадали са мъж и жена, съобщиха от ОДМВР-Благоевград. Загиналият е 36-годишният Димитър Баряков – Баряката, от Добринище. Той е пътувал в леката кола, която е смачкана до неузнаваемост. На мястото на катастрофата е дошъл и екип на пожарната служба заради изтичане на гориво от камиона върху пътната настилка.

Движението по пътя от Банско към Гоце Делчев в този участък бе затворено. Образували са се през деня дълги колони от чакащи автомобили.

От Агенция “Пътна инфраструктура” предупредиха шофьорите да се движат с повишено внимание по обходния маршрут: Разлог – Баня – Георги Ковачев – Елешница – път II-19.

От полицията предупреждават и за интензивен трафик със задръствания на главния път Е-79 на изхода от Благоевград, посока Кулата.