Супер яко видео:  https://www.vbox7.com/play:b46b3579a5 

Русия е страната с най-разнообразен ландшафт на планетата и неслучайно тамошните зевзеци са меко казано изобретателни, когато искат да направят универсално возило за всеки вид месност. Със сигурност новото попълнение към семейството на чудатие машини, носещо името Шерп, би попаднало в ТОП 5 на подобна класация.

Нещото е родено под ръцете на инженера Алексей Гарагашян и е доста трудно да си представим, че може да има препрятствие, което не може да преодолее. Без проблем се справя с бариери по 70 сантиметра, а водата е неговият втори дом. „Малкият танк“ изглежда като радиоуправляема играчка, която бихте купили на детето си.

Вероятно очаквате машината да е задвижвана от чудовищен двигател със стотици конски сили и огромен въртящ момент. Затова и сигурно ще се изненадате от факта, че всъщност двигателят е 1.5-литров и е с мощност от едва 44 к.с. Те позволяват на Шерп да достигне максимална скорост от 45 км/ч на сушата и 6 км/ч във водата.

С резервоарът от 57 литра можете да изкарате цял ден в забавления и прескачане на всякакви препятствия. Двуместният всъдеход дори е впечатлил екипа на Top Gear, който публикува кратка статия на сайта на предаването, излъчвано по BBC.

Ако и Вие сте достатъчно впечатление и имате излишни 70 000 долара, спокойно можете да потърсите контакт с Алексей Гарагашян и да се сдобиете с този самоходен лунапарк.