Ужасът на катастрофите! Ситроен проби резервоара на ТИР при Благоевград, 36-год. Димитър Баряков-Баряката загина край Банско

Гориво заля главен път Е-79 край Благоевград след удар между тежкотоварен камион и лек автомобил "Ситроен".

Обърнат по таван опел шашардиса пътуващи по пътя Сапарева баня-Клисура

 

Редица катастрофи белязаха почивните дни в Югозапада. Гориво заля главен път Е-79 край Благоевград, след като онзи ден  тежкотоварен камион и лек автомобил “Ситроен” са се ударили при разминаване. Няма пострадали, но трафикът бе затруднен за около 1 час.

Обърнатият опел беше заел едното пътно платно.

Пътният инцидент е станал между м. Полигона и входа на Благоевград към 12 часа. При разминаване товарният и лекият автомобил се блъскат, вследствие на което е пробит резервоарът на тира. Лекият автомобил е с щети по лявата странична част – счупена предна врата и спукана гума. На тира ДАФ с плевенска регистрация е огъната и джантата на втория мост на влекача. “Карам си по пътя, аз не бързам, превозвам безалкохолни напитки за Атина, този с бялата кола се натресе в мен, резервоарът ми протече”, обясни водачът на товарния автомобил. Пътничката в лекия автомобил, който е със софийска регистрация, каза, че не е видяла какво става, но ги е ударил товарният автомобил. На място заради разлива на гориво от пробития резервоар пристигна и пожарна.

При друга катастрофа ТИР се обърна на пътя край Банско, помитайки три леки автомобила на Разпети петък. Има загинал и ранени, които са транспортирани в болници. Катастрофата е станала към 10,45 часа на изхода на Банско в посока Добринище.

При зверската катастрофа край Банско има жертва.

ТИР се преобръща и удря три коли. Загиналият е 36-годишният Димитър Баряков-Баряката от Добринище. Той е пътувал в леката кола, която е смачкана до неузнаваемост. На мястото на катастрофата е дошъл и екип на пожарната служба заради изтичане на гориво от камиона върху пътната настилка.

Обърната по таван кола притесни шофьорите по пътя Сапарева баня – Клисура. Обърнатият опел бе заел едната част от платното и превозните средства бяха принудени за ползват само едната част от пътя. Много от пътниците останаха шокирани от гледката, но за щастие нямаше пострадали. Шофьорът бе невредим и търсеше обхват по телефона, за да извика помощ. Катастрофиралият автомобил бе пазен от един пътен полицай.

На 8 април около 19,00 часа на ул. “Христо Ботев“ в Разлог лек автомобил „Форд Маверик“ с 50-годишна водачка, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой излиза встрани от пътя и се блъска в отводнителна канавка. С фрактура на носа е пострадала жената, управлявала автомобила, която е настанена за наблюдение в МБАЛ-Разлог.

На следващия ден около 14,40 часа на Главен път Е-79 в района на Сандански лек автомобил „Рено Клио“ със 72-годишен шофьор, извършвайки обратен завой, без да пропусне движещ се в посока с. Кулата лек автомобил „Мерцедес“, създава предпоставка за настъпване на катастрофа, при което двете коли се удрят странично. С фрактура на ключица и ребро, но без опасност за живота е пострадал водачът на лекия автомобил „Рено Клио“.