Инфаркт покоси бившия волейболист Спиро Сираков в Кюстендил, същия ден бил на мач

Спиро Сираков

Черната вест застигна синовете му Кирил и Антон в САЩ

 

Черна вест застигна спортната общественост на Кюстендил на втория ден от Великден. На 72 години инфаркт покоси дългогодишния спортен деятел Спиро Сираков. Той е председател на Областния съвет на БФС-Кюстендил. През август 2016 г. се оттегли от активна обществена дейност, когато предаде щафетата на Евгени Йорданов. Двамата заедно същия ден сутринта са наблюдавали двубоя от Областната четвърта група между отборите на „Кюстендил” (Кюстендил) и „Струма 2017” (Невестино) и се е чувствал добре, споделиха бивши колеги на Сираков.

Животът на Спиро Сираков е тясно свързан и с волейбола в Кюстендил. Той е играл в „Б” група с мъжкия отбор. По-късно завършва ВИФ (сега НСА) и става треньор на женския тим на Кюстендил в дружество “Левски”. Работил е в Окръжния съвет на БСФС. От 1984 до 1988 г. е зам.-председател на физкултурно дружество “Велбъжд”, като отговаря за спортните игри футбол, волейбол и баскетбол. По това време дружеството е сред трите най- добри в страната. Сираков е семеен. Има двама синове – Кирил и Антон, които от години живеят и работят в САЩ, където ги застига тъжната вест. Двамата пътуват вече за България.

Поклонението пред тленните му останки ще бъде на 11 април от 13,00 часа в черквата “Св. Мина” в Кюстендил, а погребението е в 15,00 часа на стария Траурен парк.