Самоковският боксьор Иван Стаменов грабна бронз от “Мемориал Емил Жечев”

Възпитаникът на самоковската боксова школа Иван Стаменов изпъкна с бронзов медал в кат. до 81 кг на Третия международен турнир за юноши и младежи “Мемориал Емил Жечев” в столицата. По този начин възпитаникът на Веселин Райчев в клуб “Самоков” помогна на българските състезатели да заемат първото място в отборното класиране със спечелени 7 титли, 7 сребърни и 8 бронзови отличия.

Стаменов стартира участието си в надпреварата с категоричен успех с 5:0 съдийски гласа над мароканеца Ахмед Ласини. Арбитрите от Мароко, Египет, Казахстан, България и Алжир бяха единодушни в решението си и дадоха все убедителни резултати в полза на Иван – 30:27, 30:27, 30:27, 30:25, 30:25.

На полуфиналите националът претърпя загуба от представителя на САЩ Алексис Еспино също с 0:5 съдийски гласа, а интересното е, че впоследствие американецът стигна и до златото в категорията, надигравайки на финала Даниел Любенов.

БК “Самоков” бе един от 15-те клуба от страната, които имаха свои представители в турнира. Треньор на младежкия състав на България по време на мемориала бе Александър Александров.