Кюстендилски деца станаха лесовъди – маркираха дървесина, Здр. Тодоров: Без природата нашият живот е безсмислен

Директорът на РДГ-Кюстендил Здравчо Тодоров

Кюстендилски деца с празнична програма на открито се включиха в празника на РДГ-Кюстендил. В лесопарк „Хисарлъка” малчуганите проведоха няколко спортно-образователни игри като „Лесовъд за един ден“ и „Екологично равновесие“, с цел да се запознаят и разберат какво е значението на гората в живота на всички.

Малчуганите с интерес слушаха за значението на гората.

„Радвам се, че децата се отзоваха на нашата покана и най-важното – проявяват интерес, любопитно им е. Ние се стремим да им покажем смисъла на това, което ние правим за гората, и как тя се отблагодарява. Подрастващото поколение трябва да разбере, че без природата нашият живот е безсмислен – тя ни дава много. Младите трябва да разберат, че трябва да се грижим за природата”, заяви директорът на РДГ- Кюстендил Здравчо Тодоров.

В рамките на инициативата „Лесовъд за един ден” децата имаха възможност да разберат повече за самата професия, за извършваните дейности от лесовъдите. Те измерваха дървета, маркираха дървесината, разбраха кои дървета трябва да бъдат премахнати и др. На сцената в лесопарка прозвучаха народни песни, деца представиха различни танци, а за всички участници в програмата бяха раздадени награди. Мероприятието се проведе съвместно с ДЛС „Осогово“ и със съдействието на Югозападно държавно предприятие-Благоевград.